Paskelbė kyšininkavimu įtariamo V. Šiliausko bylos nagrinėjimo teisme datą | Kas vyksta Kaune

Paskelbė kyšininkavimu įtariamo V. Šiliausko bylos nagrinėjimo teisme datą

BNS 2023/08/08 15:53
V. Matijošaitis, V. Šiliauskas / Kauno m. sav. nuotr.

Byla, kurioje kaltinimai dėl kyšininkavimo pareikšti buvusiam Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriui Viliui Šiliauskui, Kauno apygardos teisme bus nagrinėjama rugpjūčio pabaigoje.

Kaip antradienį pranešė teismas, byla paskirta nagrinėti viešame teisiamajame posėdyje rugpjūčio 28-ąją.

Prieš daugiau nei savaitę prokuratūra šią bylą perdavė teismui.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, eidamas minėtas pareigas V. Šiliauskas 2021–2022 metais savo naudai pats tiesiogiai reikalavo ir priėmė iš vienos uždarosios akcinės bendrovės vadovo kyšius, kurių bendra suma siekia 260 tūkst. eurų.

Įtariama, kad aštuoniuose nusikalstamos veikos epizoduose kyšiai buvo imami už palankumą ateityje ir teisėtą veikimą, vykdant įgaliojimus, priimant sprendimus, susijusius su Kauno miesto savivaldybės ir minimos bendrovės sutarčių vykdymu ir jų administravimu.

Anksčiau įtarimai šiame tyrime buvo pareikšti ir statybų įmonės „Autokausta“ vadovui Juozui Kriaučiūnui, tačiau jis atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės.

Anot prokuratūros, toks sprendimas priimtas remiantis Baudžiamojo kodekso nuostata, numatančia, kad žmogus, pranešęs apie kyšio davimą, gali būti atleistas nuo atsakomybės, jei tą padarė iki įtarimų pareiškimo, taip pat tais atvejais, jeigu kyšį jis pažadėjo duoti ar davė su teisėsaugos institucijos žinia.

V. Šiliauskas buvo sulaikytas pernai kovą. Jo namuose, slėptuvėse, buvo rasta 140 tūkst. eurų. Pasak teisėsaugos, tai buvo didžiausias iki šiol rastas kyšis Lietuvoje.

Žiniasklaida anksčiau yra skelbusi V. Šiliausko liudijimus, kuriuose jis teisėsaugai atskleidė, kad Kauno meras Visvaldas Matijošaitis nurodė pavaldiniams neišduoti leidimo „Britanikos“ viešbučio rekonstrukcijai, nes tai kenktų jo šeimos verslo interesams.

Anot jo, V. Matijošaitis taip pat nurodydavo pavaldiniams nederinti tam tikrų objektų vystymo, kad juos galėtų įsigyti jo šeima. Kaltinamasis taip pat teigė, kad Kauno mero šeima veikia kaip „nusikalstama organizuota grupė“, o jis buvęs šios grupės narys.

V. Šiliauskas pareigūnams sakė, kad savo interesus dėl žemės sklypų ir pastatų miesto taryboje dirbantys Matijošaičiai tenkino per Urbanistinės komisijos sprendimus.

Naujienų portalas „15min“ šiemet pavasarį pranešė, kad šios informacijos pagrindu teisėsauga yra pradėjusi atskirą ikiteisminį tyrimą dėl sisteminės korupcijos Kauno savivaldybėje.

Anot prokuratūros, šis tyrimas tebevyksta, jame įtarimai kol kas niekam nepareikšti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA