Kauno savivaldybės administracijos direktorius V. Šiliauskas lieka suimtas dar mėnesiui | Kas vyksta Kaune

Kauno savivaldybės administracijos direktorius V. Šiliauskas lieka suimtas dar mėnesiui

BNS / Ignas Jačauskas 2022/03/17 17:41
Vilius Šiliauskas / D. Biržiečio nuotr.

Teismas ketvirtadienį pratęsė kyšininkavimu įtariamo Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus Viliaus Šiliausko suėmimą mėnesiui.

„Prokuroro pareiškimas tenkintas iš dalies, pratęstas suėmimo terminas vienam mėnesiui, nuo kovo 18 iki balandžio 18 dienos“, – BNS sakė Kauno apylinkės teismo Kėdainių rūmų atstovė Vaiva Milkeraitienė.

Teisėsauga įtaria, kad V. Šiliauskas paėmė 140 tūkst. eurų kyšį iš „Autokaustos“ vadovo Juozo Kriaučiūno už palankius sprendimus sudarant ir vykdant statybų, rangos darbų sutartis.

Pasak teisėsaugos, tai didžiausias iki šiol rastas kyšis Lietuvoje.

Pasak V. Milkeraitienės, teismas, pratęsdamas suėmimą, įvertino įtariamo nusikaltimo pobūdį ir sunkumą bei „galimą griežtos bausmės neišvengiamumą“, taip pat tai, kad įtariamasis ir jo šeima gali bandyti išvykti iš Lietuvos ir slėptis.

„Taip pat įvertinus tiek V. Š., tiek kito įtariamojo, J. K., užimtas gynybines pozicijas, įvertinus visus šioje stadijoje surinktus ikiteisminio tyrimo duomenis, daroma išvada, kad yra pakankamas pagrindas manyti, kad švelnesnės kardomosios priemonės šioje ikiteisminio tyrimo stadijoje nebus pakankamos“, – teigė teismo atstovė.

Tyrimo duomenimis, V. Šiliauskas iš J. Kriaučiūno kyšį galėjo priimti už palankumą sudarant statybų ir susijusių darbų rangos sutartis bei jas administruojant.

Specialiųjų tyrimų tarnyba taip pat pranešė areštavusi apie 170 V. Šiliauskui priklausančių nekilnojamojo turto objektų, kurių rinkos vertė, pasak STT, yra „septynženklė“, taip pat areštuota 15 kitam įtariamajam, „Autokaustos“ vadovui J. Kriaučiūnui priklausančių nekilnojamojo turto objektų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA