„Granatos Live“ didžiojoje scenoje sužibo muzikos pasaulio žvaigždės | Kas vyksta Kaune

„Granatos Live“ didžiojoje scenoje sužibo muzikos pasaulio žvaigždės

Saulė Sutkutė 2023/08/04 23:22
R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį prasidėjęs, penktadienį įsibėgėjęs festivalis „Granatos Live“ laukymėje prie malūno sutraukė tūkstančius pašėlti nusiteikusių žiūrovų. Lietuvos liaudies buities muziejų drebino mūsų šalies bei užsienio atlikėjai, nuo ritmenbliuzo ir lyriško popso iki hiphopo, roko ir elektronikos.

Pagrindinėje „CBet“ scenoje vakarėlį penktadienį atidarė alternatyvaus ritmenbliuzo atlikėja Angelou (Andželika Petrauskaitė), geriausiai žinoma dėl savo dainos „A Lyga“, kurią sukūrė kartu su kitu garsiu Lietuvių atlikėju Free Finga.

19 val. pasirodė žinomas Lietuvos dainų autorius ir dainininkas Gabrielius Vagelis, karjerą pradėjęs šešiolikos. Dabar jo dainos renka milijonines perklausas, o G. Vagelis geriausiai žinomas dėl savo dainų „Man trūksta dienų“, „Man moji“ ir vos prieš mėnesį išleisto kūrinio „Jei leisi“, kurį atlieka kartu su grupe „69 Danguje“.

Po Gabrieliaus sceną okupavo bene populiariausias šiuo metu Lietuvos reperis OG Version. Vienos garsiausių jo dainų yra „YES“, kurią atliko kartu su Proflame, bei „Žmonės nesupras“ – meilės trikampio ir byrančios draugystės kontekstas turėjo labai didelę įtaką kūrinio staigiam išpopuliarėjimui.

Granatos live festivalis
OG Version / R. Tenio nuotr.

Apie 21 val. prie malūno suskambėjo LP (Laura Pergolizzi) – amerikiečių alternatyvaus pop, roko stiliaus atlikėja bei dainų autorė. Ji parašė dainas tokiems dainininkams kaip Rihanna, Cher, Celine Dion, „The Backstreet Boys“, Christina Aguilera… LP žinoma dėl milijardines peržiūras surinkusios dainos „Lost On You“, kuri tapo hitu visame pasaulyje.

LP scenoje keitė Danijos grupė „Lukas Graham“, kurios pagrindinis vokalistas ir multiinstrumentalistas yra Lukas Forchhammer. Grupė pasaulyje išpopuliarėjo išleidusi savo pirmąjį hitą pavadinimu „7 Years“. Nuo dainos išleidimo praėjo septyneri metai, tačiau ji vis dar skamba viešumoje. Antroji pagal populiarumą grupės daina yra „Love Someone“, kuri ištirpdo kiekvieno klausytojo širdį.

Paskutinę valandą iki vidurnakčio Rumšiškes judino Lietuvos hiphopo veteranai „G&G Sindikatas“, skaičiuojantys jau trečią gyvavimo dešimtį. Festivalį „CBet“ scenoje penktadienį uždarė Jovani – garsiausias šalies didžėjus bei muzikos prodiuseris Jonas Nainys. Minia išgirdo ne tik užsienio klubinę klasiką, bet ir mintinai mokamus lietuvių hitus, kurie nuskambėjo visiškai naujai.

Šeštadienį „Granatos Live“ publikos taip pat laukia dešimtys pasirodymų, o pagrindinėje scenoje nuo 18 val. patekės naujas žvaigždžių būrys.

Vakarą pradės 2013 m. susikūrusi lietuvių hiphopo grupė „8 Kambarys“, kurią sudaro Deividas Alejūnas ir Karolis Talutis. Daugiausia susidomėjimo sulaukusios grupės dainos yra „Ieškau“, „Manęs nesužavėjai“, „Nesibaigianti vasara“ ir sėkmingai pavykęs bendras projektas su Vidu Bareikiu, kurio metu išleistas hitas „Ežero dugne“, sulaukęs ne vienos nominacijos ir klausytojų meilės.

19 val. pasirodys „FC Baseball“ – grupė, kurios pagrindinis vokalistas yra poetas, dainų kūrėjas ir atlikėjas Tautvydas Gaudėšius. Kiekviena šio lietuvių fenomeno daina – tarsi prikaustantis naujas eilėraštis ar išgyvenimas, o garsiausi kūriniai yra „Gyvenimas“, „Keturios sienos“, „Kai oras atšils“.

Po beisbolininkų į muzikos ringą šoks Lietuvos muzikantas, reperis Remis Retro (Remigijus Daškevičius). Pradėjęs karjerą grupėje FSG, o dabar žinomas kaip solo atlikėjas. Garsiausios Remio dainos – „Iki aušros“, „Salsa (Mamacita)“, „Rockstarai“ ir nusisekę bendri projektai su Natalija Bunke dainoje „Panelė verta milijono“ bei su Jovani ir „Karališka erdve“ perdainuotame hite „Iš lėto leidžiasi saulė“.

Granatos live festivalis
R. Tenio nuotr.

Leidžiantis saulei – Jessicos Shy valanda. Arenas renkanti jaunoji dainininkė yra tikra lietuvių numylėtinė. Jos dainos žinomos vos ne kiekvienam, o radijo stotys nenustoja leisti Jessicos dainų. Mergina išpopuliarėjo su daina „Rožė“, bet ne ką mažesnės sėkmės sulaukė jos naujojo albumo „Pasaka“ hitai, kaip „Apkabink“, „Dėl tavęs“, „Nieko nieko“.

Po pertraukos sugrįžtanti scenos diva Jazzu „Granatose“ pasirodys 22 val. Išjaustos ir išgyventos dainos – Justės Arlauskaitės stiprybė. Nusiteikite verkti, juoktis ir džiaugtis su Jazzu dainomis „Dumblas“, „Apie tave“, „Aš skiriu tau šį lietų“ bei naujausia Justės daina „Išgėriau išrūkiau“.

23 val. – festivalio kulminacija Bebe Rexha, amerikiečių dainininkė bei dainų autorė, garsi visame pasaulyje. Rašė dainas kartu su Eminem, Shinee, Selena Gomez ir Nick Jonas. Garsiausios merginos dainos – „Meant To Be“, „Say My Name“, „In The Name of Love“, „My, Myself & I“.

Naktį pagrindinėje scenoje užbaigs olandų didžėjus ir elektroninės muzikos prodiuseris Oliver Heldens, laikomas ateities house žanro pradininku. Oliver pasirodo didžiausiose pasaulio scenose ir festivaliuose, vos prieš porą dienų jis dalyvavo garsiausiame elektroninės muzikos festivalyje „Tomorrowland“, o jau šeštadienį turėsite galimybę gyvai paklausyti ir pašokti su Oliver Heldens miksuota muzika.

Rugpjūčio 4-6 d. vykstantis „Granatos Live“ Lietuvos liaudies buities muziejuje organizuojamas jau devintą kartą. Kaip portalui nurodė festivalio atstovė Goda Deksnytė, šiemet turėtų atvykti apie 15 tūkst. žmonių, iš jų apie 70 proc. apsistos festivalio kempinguose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA