Į „Granatas“ suvažiavę festivaliautojai parodė neįtikėtiną išradingumą | Kas vyksta Kaune

Į „Granatas“ suvažiavę festivaliautojai parodė neįtikėtiną išradingumą

Saulė Sutkutė 2023/08/04 20:28
R. Tenio nuotr.

Pirmieji „Granatos Live“ festivalio dalyviai į Lietuvos liaudies buities muziejų rinktis pradėjo ketvirtadienį, tačiau šiandien į renginį pajudėjo didžioji masė žmonių. Penktadienio vakarą atidaryta pagrindinė festivalio scena, bet kad smagiai paūžtų, vasarotojams reikėjo praeiti apsaugos patikrą – ne vienas gudrutis čia atsisveikino su velnio lašais.

Kaip pasiaiškino „Kas vyksta Kaune“ prie festivalio įėjimo, į konfiskuotų daiktų dėžes gulė įvairiausios agregatinės formos svaiginančios materijos.

Žmonės mėgino įeiti alkoholį sušaldę į ledo maišiukus ir šiuos pasikabinę aplink juosmenį, pylė į sulčių pakelius, kuriuos vėl užklijavo karštais klijais, bandė įsinešti netgi lašelinėje.

Pasitaikė klasikinių metodų – vandens buteliukuose supilti skaidrūs stiprieji gėrimai ar sulčių pakeliuose vartojimui paruošti kokteiliai. Vienam festivaliautojui teko atsisveikinti su tualetiniu popieriumi užmaskuotu, į karinį maisto davinį susuktu „Jägermeister“ buteliu.

Apsauga atvykusiems mielai palengvino kelionę į kempingą ištraukę palapinėse suvyniotus sunkius butelius.

Daugelis draudimo į teritoriją neštis alkoholinius gėrimus nepaisančių festivalio dalyvių yra demaskuojami, portalo žiniomis, kol kas tik vienai kompanijai pavyko įsinešti alkoholio, kuris buvo supiltas į plaukų purškiklio ir muilo buteliukus.

Prie „Kas vyksta Kaune“ aplankyto įėjimo dirbo 70 apsaugininkų su komisaru, apsauga prižiūri tvarką ir festivalio teritorijoje. Žmonės įeiti laukė apie 30-40 min., daugiausia valandą, bet eilės juda greit, atvykusiųjų srautas skirstomas per keturis patikros punktus.

Naujienų portalo pakalbinti dalyviai labiausiai laukia LP, „Luko Graham“, Bebe Rexha, Jessicos Shy, Oliverio Heldenso koncertų. Kai kurie nuskambės jau šiandien, o kitų atlikėjų pasirodymai – rytoj.

Rugpjūčio 4-6 d. vykstantis „Granatos Live“ Lietuvos liaudies buities muziejuje organizuojamas jau devintą kartą. Kaip portalui nurodė festivalio atstovė Goda Deksnytė, šiemet turėtų atvykti apie 15 tūkst. žmonių, iš jų apie 70 proc. apsistos festivalio kempinguose.

Primename, kad pagal „Granatos Live“ taisykles į festivalio teritoriją neįleidžiami asmenys, kurie su savimi turi ginklų ar kitų pavojingų daiktų, sprogmenų, psichotropinių medžiagų, degių medžiagų ar alkoholinių gėrimų.

Visas taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA