Rusijoje vis dar veikia per 140 lietuviško kapitalo įmonių | Kas vyksta Kaune

Rusijoje vis dar veikia per 140 lietuviško kapitalo įmonių pagal pajamas pirmauja Kauno mero ir jo verslo partnerio valdomos įmonės

ELTA 2023/08/03 09:32
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Rusijos valstybiniame juridinių asmenų registre yra daugiau nei 140 lietuviško kapitalo įmonių, rašo „Verslo žinios“.

Lietuvos leidinys su estų „Aripaev“ ir „Delovyje Vedomosti“ pagalba išnagrinėjo Rusijos juridinius registrus, iš kurių matyti, kokios lietuviško kapitalo įmonės vis dar vykdo veiklą (arba prasidėjus karui faktiškai ją nutraukė).

Pagal Rusijoje uždirbtas pajamas pirmauja Visvaldo Matijošaičio ir jo verslo partnerio Liudo Skieraus valdomos gamybos, prekybos, transporto ir kita veikla užsiimančios įmonės.

Savo akcininkais „Vičiūnų grupę“ ar „VG Holding“ nurodo mažiausiai 8 Rusijoje veikiančios bendrovės: „Viciunai-Rus“, „BaltKo“, „Transim Logistik“, „Fort Trans Logistik“, „Frost Logistik“, Logističeskaja kompanija „Centrus“, „ViciRusTrans“, „Refterminal“.

Remiantis Rusijos juridinių duomenų registru, praėjusiais metais jų pajamos sudarė apie 368 mln. Eur, grynasis pelnas siekė 37,86 mln. Eur (rugpjūčio 1 d. kursu).

Rusijoje taip pat yra „Hanner“, „Teltonika“, „BOD Lenses“ ir kitų Lietuvos bendrovių įmonių. „Verslo žinios“ pastebi, kad realiai Rusijoje yra kur kas daugiau nei 140 Lietuvos įmonių, nes į sąrašą nepateko įsteigtos privačių asmenų.

„Nėra lietuviško kapitalo įmonių, kurios Rusijoje įsteigusios įmones, per jas įsteigė antrines įmones šioje šalyje. Taip pat nėra akcinių bendrovių savininkų – jų registras nėra viešas“, – aiškinama vz.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA