Vytauto parko laukia permainos: kauniečius kviečia dalyvauti apklausoje | Kas vyksta Kaune

Vytauto parko laukia permainos: kauniečius kviečia dalyvauti apklausoje

D. Biržiečio, MB „UrboPlana“ nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Vytauto parkas daugeliui kauniečių kėlė ir vis dar kelia sentimentus – jis žinomas kaip pirmasis Kauno miesto parkas, įkurtas dar 1871-aisiais metais. Šiuo metu parkui stinga funkcijų ir urbanistinės-socialinės reikšmės miesto kontekste, kokią visąlaik turėdavo. Dėl šios priežasties MB „UrboPlana“ vykdo Vytauto parko teritorijos įveiklinimo galimybių studiją ir kauniečius kviečia dalyvauti apklausoje bei išsakyti savo mintis apie parko kokybę, lūkesčius.

Nors Vytauto parkas, įkurtas 1871-aisiais, buvo sukurtas romantiškiems pasivaikščiojimams, jame per istoriją buvo vystoma ir daugiau įvairiausių funkcijų: parke veikė legendiniai atrakcionai, įrengtas apžvalgos ratas, kortų klubas, senjorų šokiai, festivaliai, įvairūs vaidinimai ir koncertai, vykdavo krepšinio rungtynės, minėjimai, šventės.

Funkcijos keitėsi kartu su parko savininkais: jais buvo Kauno sodininkų draugija, Lietuvos Šaulių sąjunga, Lietuvos fizinio lavinimo sąjunga, Dainos draugija, UAB „Vytauto parkas“.

Paskutiniais metais parke vykę senjorų šokiai išsikraustė į Kačerginę, sovietmečiu pastatyti atrakcionai, daugiausiai asociacijų su Vytauto parku keliantys dabartiniams kauniečiams, buvo išmontuoti dėl saugumo. Ir nors parke gėlynai prižiūrimi, takai nušluoti, pastatyti nauji suoliukai, jam stinga funkcijų ir urbanistinės-socialinės reikšmės miesto kontekste.

MB „UrboPlana“ Kauno miesto savivaldybės užsakymu vykdo Vytauto parko teritorijos įveiklinimo galimybių studiją ir parengė apklausą apie Vytauto parko kokybę, kauniečių poreikius ir lūkesčius parkui, jo problematiką.

„Studiją turime parengti iki kitų metų gegužės 25 d., dabar atliekame Vytauto parko analizę – analizuojame kontekstą, teritorijų planavimo dokumentus, parko būklę, istoriją, visuomenės poreikius.

Po to rengsime Vytauto parko koncepciją. Savivaldybė, pasiremdama galimybių studija, organizuos sekančius veiksmus“, – detalizavo MB „UrboPlana“ atstovė.

Užpildyti parengtą apklausą galite paspaudę čia arba nuskenavę QR kodą.

Apklausa apie Vytauto parko kokybę / MB „UrboPlana“ nuotr.
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA