Draudžiamieji kelio ženklai rekonstruojamame Vandžiogalos plente vairuotojų nestabdo | Kas vyksta Kaune

Draudžiamieji kelio ženklai rekonstruojamame Vandžiogalos plente vairuotojų nestabdo

Nors Vandžiogalos plentas yra visiškai uždarytas dėl rekonstrukcijos ir draudžiamieji kelio ženklai iš abiejų kelio ruožo pusių byloja, kad čia važiuoti negalima, visgi naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas pastebi, jog automobiliai, ypač vakarinio piko metu, šio draudimo nepaiso.

„Dėl Vandžiogalos plento – remontas nevyksta, o automobiliai važinėja per plytą. Vakarinio piko metu per plytą važinėja masiškai“, – vaizdo įrašais iš Vandžiogalos plento dalijosi situaciją pastebėjęs kaunietis.

Kaip matyti kauniečio atsiųstuose vaizdo įrašuose, Vandžiogalos plente draudžiamieji kelio ženklai automobiliams čia važiuoti neleidžia, tačiau drąsūs vairuotojai į tai dėmesio pernelyg nekreipia.

Prieš keletą dienų naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ skelbė, jog Vandžiogalos plento rekonstrukcija įgriso Šakių kaimo gyventojams, nes, kaip tąsyk teigė šio kaimo gyventojai, didelis automobilių srautas juda per Kauno rajone esantį Šakių kaimą, todėl triukšmas yra padidėjęs ir gyventojai net poilsio dienomis negali pailsėti.

„Kodėl buvo priimtas sprendimas visiškai uždaryti Vandžiogalos plentą visomis dienomis? Darbai vykdomi tik darbo dienomis, darbo valandomis. Todėl gyventojams kyla klausimas: kodėl laisva eismo juosta negalima naudotis, kada kelio remonto darbai nevykdomi?

Noriu priminti, kad Vandžiogalos plentas yra pagrindinė gatvė tiek Domeikavos kaime, tiek Sargėnų rajone. Didelis automobilių srautas šiuo metu „eina“ per Šakių kaimą, kurio gatvės nėra pritaikytos intensyviam eismui ir Šakių kaimo gyventojai negali net poilsio dienomis pailsėti savo namuose dėl keliamo automobilių triukšmo“, – apie problemą visų Šakių kaimo gyventojų vardu kiek anksčiau kreipėsi moteris.

Vandžiogalos plentas / Skaitytojo nuotr.

Naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ susiklosčiusią situaciją Vandžiogalos plente tą kartą pakomentavo Kauno savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, kuris gyventojų dėl didesnio patogumo ateityje dar prašė trupučio kantrybės.

„Dėl požeminių tinklų klojimo bei suplanuoto važiuojamosios dangos ir takų atnaujinimo čia laikinai eismas galimas tik viešajam transportui.

Statybvietėje važiuoti automobiliams nėra saugu. Šioje vietoje yra ribotas pralaidumas. Jeigu paleistume visą transporto srautą, susidarytų spūstys, kuriose strigtų viešasis transportas. Dėl šios priežasties priimtas sprendimas čia teikti prioritetą saugiam viešojo transporto pravažiavimui, automobilius nukreipiant Panerių gatve“, – komentavo A. Pakalniškis.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA