Vandžiogalos plento rekontrukcija įgriso Šakių kaimo gyventojams: negali pailsėti net savaitgalį | Kas vyksta Kaune

Vandžiogalos plento rekontrukcija įgriso Šakių kaimo gyventojams: negali pailsėti net savaitgalį

Vandžiogalos plentas / Skaitytojo nuotr.

Vandžiogalos plentas yra visiškai uždarytas dėl rekonstrukcijos, eismas čia galimas tik viešajam transportui, todėl didelis automobilių srautas juda per Kauno rajone esantį Šakių kaimą. Kaimo gyventojai pastebi bėdą – rekonstrukcijos darbai vykdomi tik darbo dienomis, o eismas visiškai uždarytas nuo pirmadienio iki sekmadienio, todėl dėl padidėjusio automobilių srauto keliamo triukšmo žmonės negali pailsėti net ir savaitgalį.

Į naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi Šakių kaimo gyventojai, kurie skundžiasi, jog kaimo gatvės nėra pritaikytos intensyviam eismui, o daugybė automobilių važiuoja būtent pro šį kaimą, kadangi Vandžiogalos plentas yra visiškai uždarytas dėl rekonstrukcijos.

„Kodėl buvo priimtas sprendimas visiškai uždaryti Vandžiogalos plentą visomis dienomis? Darbai vykdomi tik darbo dienomis, darbo valandomis. Todėl gyventojams kyla klausimas: kodėl laisva eismo juosta negalima naudotis, kada kelio remonto darbai nevykdomi?

Noriu priminti, kad Vandžiogalos plentas yra pagrindinė gatvė tiek Domeikavos kaime, tiek Sargėnų rajone. Didelis automobilių srautas šiuo metu „eina“ per Šakių kaimą, kurio gatvės nėra pritaikytos intensyviam eismui ir Šakių kaimo gyventojai negali net poilsio dienomis pailsėti savo namuose dėl keliamo automobilių triukšmo“, – apie problemą visų Šakių kaimo gyventojų vardu pranešė moteris.

Portalo skaitytoja pasidalijo ir vaizdu, kurį užfiksavo sekmadienį, kai rekonstrukcijos darbai nėra vykdomi. Anot jos, nors darbai nevyksta, vietos gyventojai vis tiek negali naudotis laisva eismo juosta, nes draudžiamieji kelio ženklai sudėti iš abiejų kelio ruožo pusių labai mažu atstumu.

Vandžiogalos plentas / Skaitytojos nuotr.

Dar vienas Šakių kaimo gyventojas paatrino skaitytojos žodžiams. Jo teigimu, iškilusi problema dėl Vandžiogalos pl., Domeikavos sen. rekonstruojamos atkarpos tie Įgulos gatve (prie parduotuvės „Maxima“) pastebima visų vietos gyventojų.

„Negana to, kad gyventojai pasipiktinę dėl nepagrįstai įrengtų apvažiavimų pro gyvenamuosius kvartalus, nors rekonstruojama atkarpa dar visiškai tinkama eksploatacijai, tai dar ir miškas kelio ženklų, kuriuos galima suprasti dviprasmiškai“, – situaciją nusakė vyras.

Naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ susiklosčiusią situaciją pakomentavo Kauno savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, kuris gyventojų dėl didesnio patogumo ateityje dar prašo trupučio kantrybės.

„Dėl požeminių tinklų klojimo bei suplanuoto važiuojamosios dangos ir takų atnaujinimo čia laikinai eismas galimas tik viešajam transportui.

Statybvietėje važiuoti automobiliams nėra saugu. Šioje vietoje yra ribotas pralaidumas. Jeigu paleistume visą transporto srautą, susidarytų spūstys, kuriose strigtų viešasis transportas. Dėl šios priežasties priimtas sprendimas čia teikti prioritetą saugiam viešojo transporto pravažiavimui, automobilius nukreipiant Panerių gatve“, – komentavo A. Pakalniškis.

Artimiausiu metu, prisijungus miesto rangovui, Vandžiogalos pl. prasidės dar intensyvesni darbai. Pasak A. Pakalniškio, gyventojai daug metų prašė, kad šis plentas būtų sutvarkytas, tad dėl didesnio patogumo ateityje dar prašys trupučio kantrybės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA