Įspėjimas gyventojams: VMI apsimetantys sukčiai suaktyvėjo | Kas vyksta Kaune

Įspėjimas gyventojams: VMI apsimetantys sukčiai suaktyvėjo

R. Tenio, skaitytojos nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) pastebi, jog finansiniai sukčiai šiuo metu yra itin suaktyvėję. Prisidengdami VMI jie ieško būdų, kaip patekti į gyventojų asmenines banko sąskaitas.

Naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ pasiekė kaunietės informacija apie gautą laišką iš sukčių, kurie apsimetė VMI. Sukčiai laiške kreipiasi į mokesčių mokėtoją, pranešdami apie sėkmingą elektroninės paraiškos dėl mokesčių grąžinimo apdorojimą.

Norint peržiūrėti grąžinimo informaciją, laiške siūloma paspausti nuorodą, kuri, kaip rašoma „prijungtų prie portalo paskyros“.

Įspėjimas gyventojams: VMI apsimetantys sukčiai suaktyvėjo / Skaitytojos nuotr.

Sulaukusi šio laiško moteris tiesiogiai kreipėsi į Valstybinę mokesčių inspekciją, nurodydama laiško turinį. VMI patikino, jog laišką išsiuntė apsimetėliai.

„Internetinė nuoroda el. laiške, apie kurį pranešėte, taip pat nukreipia ne į VMI, o į sukčių internetinį puslapį. Nespauskite gautame el. laiške esančių nuorodų ir nesuvedinėkite jokių duomenų.

VMI informacinių sistemų saugos pažeidimų nebuvo. El. laiške, apie kurį pranešėte, naudojami duomenys yra ne iš VMI“, – situaciją detalizavo inspekcija.

VMI primena gyventojams būti budriems sulaukus įtartinos SMS žinutės ar gavus el. laišką nuo VMI ar kitų institucijų dėl nesumokėtos baudos ar netikėtos subsidijos – tikėtina, jog tai gali būti bandymas sukčiauti.

Pasitaiko atvejų, kuomet VMI vardas yra naudojamas bandant sukčiauti, pavyzdžiui, siunčiant SMS žinutės ar kitus pranešimus, kreipiant į internetines svetainės, kurios imituoja VMI. Šiuo metu tokių atvejų, kaip pastebi VMI, yra ypač padaugėję.

VMI internetinėje svetainėje primenama, kad pranešimų SMS žinutėmis, kuriose yra papildomos nuorodos nesiunčia. Gautame pranešime pateikiama nuoroda ne į VMI interneto svetainę ar VMI informacines sistemas, bet į kitus internetinius adresus, kurie kartais gali būti vizualiai panašūs į VMI svetainės internetinį adresą.

Daugiau informacijos apie tai, kaip atpažinti bandymą sukčiauti rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA