Tiesioginė transliacija: į Kulautuvos pušyną sugrįžo festivalis „Akacijų alėja“ | Kas vyksta Kaune

Tiesioginė transliacija: į Kulautuvos pušyną sugrįžo festivalis „Akacijų alėja“ transliacijos vaizdo įrašas

Ilgiausiai Lietuvoje gyvuojantis nemokamas dainuojamosios poezijos ir gyvos muzikos festivalis „Akacijų alėja“ liepos 15 d. vėl kviečia į kurortinį Kulautuvos miestelį. 23-ąjį kartą organizuojamame festivalyje šeštadienį publika išgirs tiek puikiai pažįstamus balsus, tiek netikėtas muzikines staigmenas. Jeigu sudalyvauti gyvai negalite, „Akacijų alėją“ nuo 16 val. kviečiame tiesiogiai stebėti portale „Kas vyksta Kaune“.

Šiemet organizatoriai paruošė išskirtinę programą, kurioje laukia net dvi staigmenos – dainų autoriaus ir atlikėjo iš Kosta Rikos Patiño pasirodymas ir po daugiau nei 10-ies metų pertraukos festivalio scenoje pasirodysiančio aktoriaus ir režisieriaus Rolando Kazlo poezijos skaitymai.

Gyvai savo pasirodymus surengs aktorius, atlikėjas ir dainų autorius Giedrius Arbačiauskas, dainų autorius ir atlikėjas, poetas, gitaristas, kompozitorius Domantas Razauskas. Taip pat scenoje su nauju muzikiniu projektu pasirodys dainuojantys aktoriai Olegas Ditkovskis ir Saulius Bareikis.

Dainuojamosios poezijos festivalio programą papildys aktorius, atlikėjas, dainų tekstų kūrėjas, kompozitorius ir režisierius, atpažįstamas ir mėgiamas dėl išskirtinės dainavimo manieros bei originalių tekstų Andrius Kaniava.

Menotyrininkas ir naujai išrinktas Lietuvos kultūros atašė Ukrainoje bei Sakartvele Tomas Ivanauskas festivalio gerbėjams pristato muzikinį projektą „Baltojo Nieko dainelės“, skirtą poeto Sigito Gedos 80–mečiui.

Pirmą kartą „Akacijų alėjos“ scenoje savo programą atliks lietuviško roko grupė „Thundertale“, kviesianti festivalio publiką pasinerti į patriotišką, kovingą ir tuo pačiu lyriškai ramų naujos programos akustinį skambesį.

Taip pat „Akacijų alėjos scenoje pasirodys atlikėja Gabrielė Vilkickytė, o jaunajai dainuojančių aktorių kartai atstovaus profesionali teatro aktorė, rašanti pjeses, poeziją, ir mėgstanti tą poeziją paversti muzika Dominyka Budinavičiūtė.

Festivalio programa / Organizatorių nuotr.

„Akacijų alėja“ – nemokamas dainuojamosios poezijos festivalis, nuo 2001 metų vykstantis kurortiniame Kulautuvos miestelyje. Tai pats kultūringiausias festivalis ant žolės, skambant prasmingiems tekstams, neužgožiamiems instrumentų gausa.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA