Lenkų muzikantai Zapyškyje atvers skambančių lobių skrynią | Kas vyksta Kaune

Lenkų muzikantai Zapyškyje atvers skambančių lobių skrynią

Asociatyvi / KRS nuotr.

Įpusėjusi visą vasarą trunkanti didžiausia Lietuvoje klasikinės muzikos šventė – Pažaislio tarptautinis festivalis – sekmadienį visus kviečia į Zapyškį.

Čia, ant Nemuno kranto ne vieną šimtą metų stovinčioje ir neseniai restauruotoje paminklinėje Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje, įvyks festivalio svečių iš Lenkijos koncertas „Meistrų interpretacijos“.

Pristatydama šio koncerto dalyvius, XXVIII Pažaislio muzikos festivalio koordinatorė Lina Krepštaitė primena, jog sutuoktiniai Agata ir Lukaszas Długoszai studijavo tiek gimtojoje Lenkijoje, tiek Europos bei Amerikos aukštosiose muzikos mokyklose. Jie šiandien yra visame senajame žemyne puikiai žinomi atlikėjai, koncertuojantys su žymiausiais orkestrais ir ansambliais bei laikomi tikrais lenkų muzikos ambasadoriais.

O trečiasis šio koncerto dalyvis – Marekas Toporowskis yra istorinių instrumentų entuziastas. Jis – žymus klavesino ir vargonų solistas, kamerinės muzikos atlikėjas, dirigentas, taip pat groja klavikordu ir istoriniais fortepijonais. 2012-aisiais šis muzikas įkūrė Silezijos klavišinių instrumentų išsaugojimo centrą „Fortepianarium“ – unikalią kolekciją, kurioje eksponuojami koncertų bei mokymo tikslais naudojami jo paties turimi instrumentai.

Bendradarbiaujant su Kauno valstybine filharmonija surengtame koncerte skambės Fryderyko Chopino, Władysławo Żeleńskio, Johanneso Brahmso, Philippe Gauberto, Józefo Elsnerio, taip pat kitų Lenkijos bei užsienio šalių kompozitorių kūriniai.

„Kamerinės muzikos programa „Meistrų interpretacijos“ – tarsi lobių skrynutė, kurioje slypi gražiausiai nušlifuoti 19 amžiaus muzikos brangakmeniai. Istorinio fortepijono tembras šiai muzikai suteikia išskirtinį autentišką atspalvį. O gal skrynelėje atrasite ir 20 amžiaus juvelyro darbą? Tegul lieka maža intriga“, – kviesdami klasikinės muzikos gerbėjus į renginį Zapyškyje, intriguoja Pažaislio festivalio organizatoriai.

Koncerto pradžia 17 val., bilietus verta įsigyti iš anksto.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA