Šviesoforo sekcijos vis dar glumina vairuotojus: kaip važiuoti šioje Kauno sankryžoje? | Kas vyksta Kaune

Šviesoforo sekcijos vis dar glumina vairuotojus: kaip važiuoti šioje Kauno sankryžoje?

/ Skaitytojo nuotr.

Nors taisyklės pakeistos jau prieš daugiau nei 3 metus, bet vairuotojams vis dar kyla klausimų, kaip reikia važiuoti, kai reguliuojamoje sankryžoje yra papildoma sekcija, leidžianti sukti į dešinę.

„Ar galite paaiškinti, kuo reikia vadovautis? Pramonės pr.-Partizanų g. sankryža“, – klausė kaunietis.

2019 metų pabaigoje įsigaliojo nauji eismo organizavimo reikalavimai ir prie šviesoforų neliko lentelių su žaliomis rodyklėmis. Taip siekiama sumažinti konfliktinių situacijų skaičių ir apsaugoti pažeidžiamiausius eismo dalyvius.

Didžiausias pavojus sukeliamas labiausiai pažeidžiamiems eismo dalyviams – pėstiesiems ir dviratininkams. Tai lemia žmogiškasis faktorius, nesugebėjimas aprėpti informacijos gausos ar elementari vairuotojo klaidos galimybė, nes būtina stebėti pėsčiuosius ir transportą, kuriems dega leidžiamasis signalas.

kaip važiuoti?

Pagal dabar galiojančias taisykles, kai papildoma šviesoforo sekcija išjungta, bet dega pagrindinis žalias skritulio formos signalas (be rodyklių), leidžiama sukti į dešinę praleidžiant pėsčiuosius ir dviratininkus.

Būtina atsižvelgti ar pagrindiniame šviesofore signalas nenurodo krypčių, kuriomis galima judėti. Jei kryptys nurodytos, vadovautis šviesoforo signale esančiomis rodyklėmis.

Taip pat sukti į dešinę vairuotojai gali jei papildomoje sekcijoje esantis šviesoforas dega žaliai ir tokiu atveju vairuotojas turi pirmumą prieš kitus eismo dalyvius.

Nesilaikant šių taisyklių ir važiuojant per draudžiamą šviesoforo gali kilti nemalonumų ir gresia bauda vairuotojams nuo šešiasdešimt iki devyniasdešimt eurų, bei už administracinį nusižengimą gali būti skiriamas teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo vieno iki šešių mėnesių.

/ Susisiekimo ministerijos nuotr.

Pakeitimų neplanuoja

Situaciją pakomentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

„Šviesoforas įrengtas pagal Šviesoforų įrengimo taisykles ir pakeitimų neplanuojame. Minėtu atveju, papildoma sekcija viršuje su rodykle nėra privaloma“, – paaiškino jis.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA