„Rimi“ skelbia, kiek nuo liepos kainuos plonas plastikinis maišelis | Kas vyksta Kaune

„Rimi“ skelbia, kiek nuo liepos kainuos plonas plastikinis maišelis

Asociatyvi / „Rimi Lietuva“ nuotr.

Nuo šių metų liepos 1 d. įsigaliosiantis Pakuočių ir pakuočių atliekų tvarkymo įstatymo reikalavimas nebeleis nemokamai dalinti labai lengvų vienkartinių plastiko maišelių. Šios naujovės tikslas sumažinti plastiko taršos dydį mūsų šalyje. Naujasis įstatymo reikalavimas – Europos sąjungos direktyvos dalis. „Rimi Lietuva“ priėmė sprendimą, kad įsigaliojus naujajai tvarkai, vienkartiniai plastikiniai maišeliai prekybos tinkle „Rimi“ kainuos po 1 euro centą už vienetą.

„Tvarumas ir aplinkosaugos klausimai – strateginės „Rimi“ veiklos kryptys. Todėl šioje srityje nuolat siekiame išeičių, nuosekliai dirbame ir edukuojame bei skatiname savo pirkėjus aplinkai palankesniems pokyčiams. Kaip socialiai atsakingas verslas visuomet remiame visas tvarias iniciatyvas.

Jau daug metų savo klientams siūlome vietoj vienkartinių plonų plastikinių maišelių naudoti daugkartinius, kuriuos šiuo metu galima įsigyti netgi už pusę kainos. Tikime mūsų klientų sąmoningumu, jog jie supranta naujos tvarkos prasmę ir nori prisidėti prie tvarumo ir aplinkos taršos mažinimo“, – pranešime žiniasklaidai cituojama „Rimi Lietuva“ viešųjų ryšių ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė.

Visgi „Rimi“ informuoja, kad kai kuriuose uždaruose skyriuose, kaip mėsos ar žuvies, darbuotojai, jeigu to reikės dėl maisto saugos ar higienos reikalavimų, supakuos produktus plastiko maišeliuose. Tokiu atveju pirkėjui maišelis papildomai nekainuos. Be to, kaip ir anksčiau pirkėjai galės rasti nemokamus popierinius maišelius, skirtus supakuoti įvairius kepinius.

„Taip pat raginame pirkėjus prieš paimant plastikinį maišelį pagalvoti, ar visuomet jo reikia. Ar papildomai reikia pakuoti kelis obuolius ar paprikas. Galbūt galima jas tiesiog pasverti ir tiesiai įsidėti į pirkinių krepšį“, – pastebi prekybos tinklo atstovė.

E. Krasauskienės teigimu, šiuo metu „Rimi“ prekybos tinkle yra sunaudojama 24 milijonai maišelių per metus, tai yra 480 tonų plastiko. Įgyvendinus įstatymo naujovę, tikimasi šį skaičių sumažinti per pusę.

„Rimi Lietuva“ skelbia per metus plastiko suvartojimą jau sumažinusi daugiau nei 300 tonų. „Pavyzdžiui, 37 tonomis sumažinome plastiko suvartojimą atnaujindami įvairias „Rimi“ naudojamas pakuotes (salotų padėklus, šiukšlių maišus, plastikines plėveles ir kt.), o tiesiog pašalinus plastikinį vazonėlį iš šviežių salotų sutaupėme 1 toną plastiko per metus“, – teigia prekybos tinklo atstovė.

Kita svarbi veikla, anot jos – užtikrinti, kad „Rimi“ naudojamas plastikas būtų lengvai perdirbamas arba pagamintas iš jau perdirbtų medžiagų. Nuo 2021 m. „Rimi“ parduotuvėje esantys raudoni pirkinių krepšeliai gaminami iš 85 proc. perdirbto plastiko.

Atnaujintos 54 produktų plastikinės pakuotės į lengvai perdirbamas, papildomai pakeistos 33 šviežios mėsos pakuotės iš juodų į skaidrias, kad jas būtų dar lengviau perdirbti. Šiuo metu apie 60 proc. „Rimi“ privačios etiketės produktų plastikinių pakuočių Baltijos šalyse yra lengvai perdirbamos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA