Kauno įstaigas kviečia jungtis prie iniciatyvos: skirs po 1000 litrų nemokamo vandens | Kas vyksta Kaune

Kauno įstaigas kviečia jungtis prie iniciatyvos: skirs po 1000 litrų nemokamo vandens

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Į didžiuosius Lietuvos miestus sugrįžta mažiau plastiko vartoti skatinanti iniciatyva. Maitinimo įstaigos kviečiamos registruotis ir gauti kompensaciją tūkstančiui litrų vandens per mėnesį, o klientai juo galės vaišintis nemokamai.

„Lietuva turi retą gamtos dovaną – gyventojai gali vartoti švarų, gerai nuo taršos apsaugotą ir prisotintą vertingų mineralinių medžiagų požeminį geriamąjį vandenį.

Ta proga „Kauno vandenys“ ir vėl šią vasarą jungiasi prie „Vilniaus vandenų“ prieš trejus metus inicijuotos akcijos „Vanduo – gyvenimas. Dalinkis“, – antradienį paskelbta „Kauno vandenų“ „Facebook“ puslapyje.

Iki rugsėjo pabaigos vyksiančios kampanijos metu „Kauno vandenys“ ir „Klaipėdos vanduo“ ragina visas viešojo maitinimo įstaigas jungtis prie iniciatyvos ir savo klientus nemokamai vaišinti vandeniu iš čiaupo.

Kiekvienai prie akcijos prisijungsiančiai viešojo maitinimo ir apgyvendinimo įstaigai bendrovės kompensuos po 1000 litrų vandens kiekvieną mėnesį.

Šios iniciatyvos tikslas, kaip nurodo bendrovė – paskatinti gyventojus gerti vandenį iš čiaupo ir atsisakyti plastikinių buteliukų, kurių per minutę pasaulyje parduodama 1 mln. 200 tūkst.

Kampanijos metu Klaipėdoje, Kaune ir Vilniuje veikiantys restoranai, kavinės, barai, viešbučiai klientus kvies atsigaivinti šviežiu, gaiviu, sveiku, mineralų prisotintu vandeniu iš čiaupo nemokamai.

Iniciatyvą prieš trejus metus pirmą kartą pristatė „Vilniaus vandenys“ kartu su miesto savivaldybe. Praėjusiais metais pavyzdžiu pasekė „Klaipėdos vanduo“ bei „Kauno vandenys“, kurios šiemet tęsia akciją.

Įmonės, norinčios prisijungti prie tvarumą skatinančios iniciatyvos, gali registruotis čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA