Po aktorės D. Rudokaitės mirties jos dukra A. Žirgulytė į renginį atėjo ne šiaip sau | Kas vyksta Kaune

Po aktorės D. Rudokaitės mirties jos dukra A. Žirgulytė į renginį atėjo ne šiaip sau

delfi.lt 2023/06/13 16:13
A. Žirgulytės „Facebook“, DELFI nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Gegužės 22-ąją buvo pranešta apie žinomos aktorės, menininkės, psichoterapeutės Daivos Rudokaitės mirtį. Skaudi žinia sukrėtė artimuosius, bičiulius bei gausų kolegų būrį. Praėjus kelioms savaitėms po laidotuvių viešame renginyje pasirodžiusi D. Rudokaitės dukra Akvilė Žirgulytė tikina, kad po mamos netekties dar nesijaučia stipri, tačiau nuolat prisimena mamos žodžius, kurie skatina judėti į priekį.

Jautriu įrašu Akvilė pasidalijo socialinėje erdvėje.

„Pirmoji nuotrauka – vakar TV3 30-tojo gimtadienio šventė. Antroji – 2016 metai, TV3 sezono atidarymas kartu su Mama.

2016 metais (tai čia prieš kiek laiko? 7metus?) kartu su mama aš pirmą kartą sudalyvavau TV3 sezono atidaryme. Jis buvo pirmas toks didelis ir viešas renginys mano gyvenime. Bauginantis, bet tuo pačiu jaudinantis pirmas žingsnis. Ji mane atvedė į šį pasaulį, laikė mane už rankos, mokė savo subtilybių ir saugojo kaip tikras angelas sargas.

Vakar įvyko TV3 30-tasis gimtadienis ir prisipažinsiu – ilgai svarsčiau, ar man eiti. Nesijaučiau dar tokia stipri ir pasiruošusi matyti tiek žmonių, kalbėtis, jiems viską pasakoti. Jau buvau nusprendusi neiti, bet tuomet pagalvojau… Juk tada prieš 7 metus mama mane čia atsivedė ne veltui. Ji didžiavosi manimi, pasitikėjo ir tikėjo mano ateitimi. Tad šiemet aš turiu eiti iškelta galva ir neštis mamos meilę krūtinėje kaip padėką ir pagarbą. Ji man kartodavo: „gyvenimas skirtas gyviesiems – visada gyvenk, Akvile“.

Tad ir vakar leidau sau gyventi jausdama, kad ji mane lydi ir laiko už rankos, kaip tą pirmą, jaudinantį kartą. Tikras angelas sargas“, – jautria žinute dalijosi Akvilė.

Delfi primena, kad gegužės 22 d. apie aktorės, menininkės, psichoterapeutės netektį teatrui pranešė sutuoktinis Vytautas Blaževičius. Jis taip pat atskleidė, kad moteris sirgo sunkia liga.

Aktorės mirtis palietė ir jos kolegą, Nacionalinio Kauno dramos teatro generalinį direktorių Egidijų Stanciką.

„Tikrai ne laikas išeiti, kai ne tik gamtoj, bet ir gyvenime – pavasaris. Tiek daug vilties visad buvo girdima Daivos žodžiuose. Tiek šviesių ir prasmingų planų. Didžiulė netektis teatrui. Mus paliko jauna ir ypatingai plačios bei unikalios kūrybinės saviraiškos aktorė, žmogus, bičiulė…

Nuoširdi užuojauta dukrai, vyrui, sesei ir broliui bei visai aktorių bendruomenei“, – sakė E. Stancikas.

Delfi primena, kad moteris gimė Panevėžyje 1969 m. balandžio 15 d., o nuo 1987 iki 1991 m. mokėsi Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, kur įgijo dramos aktorės specialybę.

Savo profesinį kelią D. Rudokaitė tęsė 1990 metais JAV, prestižinėje „Juilliard“ meno mokykloje Niujorke.

Ji taip pat buvo „Šiaurės Atėnų“ bei Nacionalinio Kauno dramos teatro aktorė. 2006 m. baigė psichologijos studijas Vytauto Didžiojo universitete.

2005 nusprendė studijuoti Europos psichodramos institute, kur tapo sertifikuota psichodramos terapeutė, mokytoja, supervizorė.

Nuo 2009 m. iki 2018 m. – Lietuvos psichodramos draugijos prezidentė, Europos psichodramos asociacijos narė, Lietuvos psichodramos draugijos narė.

2016 m. ji tapo Vytauto Didžiojo universiteto ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijos lektorė.

2018 m. Daiva Rudokaitė Lietuvos sveikatos mokslų universitete įgijo Sveikatos psichologijos magistro laipsnį ir tais pačiais metais jai buvo suteiktas Lietuvos psichodramos draugijos Garbės narės vardas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA