Po sunkios ligos mirė žinoma aktorė D. Rudokaitė | Kas vyksta Kaune

Po sunkios ligos mirė žinoma aktorė D. Rudokaitė

tv3.lt 2023/05/22 17:39
Daiva Rudokaitė / DELFI nuotr.

Skaudi žinia – po sunkios ligos mirė garsi Lietuvos aktorė 54-erių Daiva Rudokaitė. Šią žinią naujienų portalui tv3.lt patvirtino moters artimieji.

Naujienų portalui tv3.lt Nacionalinio Kauno dramos teatro direktorius Egidijus Stancikas sakė, kad žinia apie Daivos mirtį – itin skaudi.

Pastarąjį kartą jiedu matėsi prieš mėnesį, kai Daiva minėjo savo gimtadienį:

„Kai išeina tokie žmonės, tada supranti, kokio talento asmenybės mus palieka.“

Tikėjosi geriausio

E. Stancikas su garsia aktore matėsi balandžio viduryje, kai buvo jos gimtadienis: „Abu pasveikinome vienas kitą, nes abu esame balandžio mėnesio vaikai. Bendras Zodiako ženklas davė mūsų santykiams žaismės. Tada mūsų pokalbis buvo labai šviesus, žaismingas ir tuo pačiu viltingas, kad viskas bus gerai.

Abu puikiai žinojome jos ligos sudėtingumą, gydytojų pastangas padėti. Supratome, kad tyrimai nėra geri, tačiau netikėjome, kad po mėnesio mus visus pasieks tokia žinia. Net nesinori mąstyti ir priimti šios žinios, protas prieštarauja.“

Su Daiva E. Stancikas dirbo ilgus metus, ji sukūrė daugybę vaidmenų.

„Ji buvo labai talentinga, sukurta virš 40 įvairių vaidmenų, jos kūrybos skalė – labai plati. Ji kūrė vaikiškus spektaklius, komedijinius žanrus bei labai gilius ir tragiškus, psichologinius vaidmenis. Ji dirbo su įvairiais režisieriais.

Gal ne visada jos vaidmenys buvo pagrindiniai, bet ji niekada neatsisakė bet kokio darbo ir tik su jai būdinga energija bei tvirtybe nerdavo į paieškas, o personažai jai paklusdavo“, – kalbėjo E. Stancikas.

Padėjo kitiems

Žinia apie Daivos ligą jį pasiekė praėjusiais metais, kai vos tik ji pati sužinojusi, pasidalijo skausmu su ilgamečiu bičiuliu:

„Ji man papasakojo, kas yra. Ji atėjo, paatviravo. Kalbėjomės su ja, ėmėme dėlioti, kaip suderinti gydymą ir darbus. Gražiai laviravome. Žinoma, buvo situacija, kai reikėjo labai brangių vaistų. Tuo metu mes visi su kolegomis surėmėme pečius ir padėjome jai.

Nesuvokiama, kaip gali būti, kad vaistai, kurie reikalingi žmogui, nėra pasiekiami, negali būti kompensuojami.

Pastaruoju metu mes matėme, kaip ji net sirgdama stengėsi padėti kitiems. Jos buvo visur daug – Daiva pilna šviesios energijos. Atrodo, kaip galėjo į tokį pozityvų žmogų įslinkti liga.“

Daivos Rudokaitės gyvenimas

Gimė 1969 m. balandžio 15 d. Panevėžyje. 1987–1991 m. mokėsi Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, įgijo dramos aktorės specialybę (kurso vadovai D. Tamulevičiūtė, A. Latėnas, R. Vilkaitis).

1990 metais stažavosi JAV, prestižinėje „Juilliard“ meno mokykloje Niujorke.

1991–1993 m. – „Šiaurės Atėnų“ teatro aktorė.

Nuo 1994 m. – Nacionalinio Kauno dramos teatro aktorė.

2006 m. baigė psichologijos studijas Vytauto Didžiojo universitete.

2005–2011 m. studijavo Europos psichodramos institute (Psychodrama Institut für Europa), sertifikuota psichodramos terapeutė, mokytoja, supervizorė.

Nuo 2009 m. iki 2018 m. – Lietuvos psichodramos draugijos prezidentė (www.psichodrama.lt), Europos psichodramos asociacijos narė, Lietuvos psichodramos draugijos narė.

Nuo 2016 m. – Vytauto Didžiojo universiteto ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijos lektorė.

2018 m. Daiva Rudokaitė Lietuvos sveikatos mokslų universitete įgijo Sveikatos psichologijos magistro laipsnį.

2018 m. suteiktas Lietuvos psichodramos draugijos Garbės narės vardas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA