Kauno rajono muziejus kviečia sutikti „Muziejų naktį“ Raudondvario pilyje | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono muziejus kviečia sutikti „Muziejų naktį“ Raudondvario pilyje

Asociatyvi / Organizatorių nuotr.

Tarptautinę muziejų dieną gegužės 13 d., šeštadienį, 20–22 val., Kauno rajono muziejus drauge su Kauno lėlių teatro aktoriais kviečia patirti šiurpų nuotykį Raudondvario pilyje „Mirė Raudonas ponas!“ (N-14). Lankytojai į nuotykį muziejuje bus įleidžiama grupėmis, todėl gali tekti luktelėti.  

Kai 1630 m. buvo pastatytas Renesansinis dvaras, dar vadintas Raudonuoju ar Aukštuoju dvaru, atsirado ir Raudondvario pavadinimas. Tada ir prasidėjo Raudondvario istorija. Vaitiekus Dzevaltauskas dalyvavo pačiame statybų procese tik metus, po to rūmus perėmė Jonas Dzevaltauskas. Vaitiekui mirus rūmuose apsigyveno Raudonas ponas, paslaptingas, šiek tiek įnoringas ir labai mėgstantis dėmesį. Net ir valdant kitiems Lietuvos didikams – Kosakovskiams, Radviloms, Vorlovskiams, Zabieloms, ir galiausiai – Tiškevičiams, Raudonas ponas nepaliko pilies – apie save, kaip tikrąjį pilies šeimininką, nuolat primena net ir šiandien.

Po apsilankymo Raudondvario pilyje lankytojai kviečiami neskubėti išsiskirstyti. Po atviru dangumi prie Raudondvario pilies 22–23 val. vyks gyvas Motiejaus Bazaro koncertas „Muzikiniai pasivaikščiojimai muziejuje“. Koncerte girdėsite kompozitorių Johannes Brahms, Samuel Barber, Claude Debussy kūrinius.

Į abu renginius įėjimas nemokamas. Daugiau apie renginį skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA