Rusijos ambasados atstovas Kaune bandė išsisukti nuo nepatogių klausimų | Kas vyksta Kaune

Rusijos ambasados atstovas Kaune bandė išsisukti nuo nepatogių klausimų

delfi.lt / Nerijus Povilaitis 2023/05/09 14:09
Rusijos ambasados atstovas / Stop kadro nuotr.

Vadinamąją pergalės dieną gyventojai mini ne tik Vilniuje, bet ir Kaune. Čia žmonės renkasi Aukštųjų Šančių karių kapinėse, kuriose apsilankęs Rusijos ambasados atstovas prie paminklo kariams padėjo kuklų vainiką ir minėjo, jog taip pagerbiami žuvę Lietuvos išvaduotojai.

„Šią dieną Rusijos pasiuntinybės Lietuvoje darbuotojai lanko (karių – red.) palaidojimo vietas, esančias virš 30 miestų bei atiduoda pagarbą žuvusiems išvaduojant Lietuvos žemę iš vokiečių fašistų grobikų“, – žiniasklaidai sakė Rusijos ambasados atstovas Andrejus Datsiukas.

Paprašytas plačiau pakomentuoti Rusijos plačiai minimos Pergalės dienos reikšmę, diplomatas nepanoro leistis į ilgesnes diskusijas.

„Visi žinome, kad tai didžiausias karas žmonijos istorijoje, iš esmės sunkesnio karo nėra buvę, žmonės žuvo tam, kad nugalėti fašizmą. Jeigu paimtume bet kurį žmogų Rusijoje, Baltarusijoje, Ukrainoje, labai daug žuvo skirtingų tautybių žmonių: žydų, kalmukų, uzbekų – kovoja visa šalis, tai pat ir lietuviai, kariavo 16-oji lietuviška divizija“, – sakė Rusijos ambasados atstovas bei pasiguodė, kad Antrojo Pasaulinio karo veteranų liko labai nedaug, tik vienetai, kurie dar pamena ir pasakoja apie šio karo įvykius.

Delfi žurnalistui paklausus, kurią reikšmę gegužės 9-oji turi šiuo metu Ukrainoje vykstančio karo kontekste, nes ir jame masiškai žūsta žmonės, Rusijos ambasados atstovas bandė išsisukti nuo atsakymo.

„Gal galima be… Geriau šiandien prisiminkime tuos, kurie žuvo. Žinote, šiandien norisi pagerbti žuvusiųjų atminimą, tad galvokime apie juos ir prisiminkime juos, ačiū“, – pokalbį ne itin malonia tema baigė Kaune apsilankęs Rusijos ambasados atstovas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA