„Tesla“ vairuotojas nustebo: kodėl gavau baudą važiuodamas A juosta Kaune? | Kas vyksta Kaune

„Tesla“ vairuotojas nustebo: kodėl gavau baudą važiuodamas A juosta Kaune?

Asociatyvi / Kauno m. savivaldybės nuotr.

„Tesla“ automobilio vairuotojas Algirdas stebisi – važiavau Taikos prospektu A juosta ir už tai gavau baudą. Vyras teigia net nenutuokęs, kad elektromobiliams turi būti papildomi juostų ženklinimai ir klausia – ar Kaune tokie ženklinimai apskritai egzistuoja?

„Esu „Tesla 3“ (pilnai elektrinio) automobilio vairuotojas, ką tik gavęs baudą už važiavimą A juosta Kaune. Važiavau Taikos pr., kaip ir viena pagrindinių gatvių Kaune, neįtardamas, kad elektromobiliams turi būti specialus ženklinimas“, – pasakojo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas.

Skaitytojas Algirdas pastebi, kad labai dažnai kalbama apie elektromobilius, įvairias subsidijas, žalią gamtą, nemokamą parkavimą ir važiavimą A juosta, išvengiant spūsčių. Deja, tik gavęs baudą elektromobilio vairuotojas suskubo pasidomėti, ar Kaune yra eismo juostos, pažymėtos specialiu ženklinimu elektromobiliams.

Bauda už važiavimą A juosta / Skaitytojo nuotr.

„<...> Vilniuje, beje, tikrai mačiau ir ne vieną tokią gatvę, o kaip Kaune? Nes, man regis, nėra nei vienos, o gal klystu? Tikiuosi, žurnalistai pasidomės ir gal sudarys tokių gatvių sąrašą, kuris pasitarnaus kitiems Kauno vairuotojams.

Policija sako, kad čia savivaldybės reikalas gatves ženklinti, o tokių vairuotojų kaip aš, tikrai ne vienas, kuris galiausiai atsidūrė dviprasmiškoje situacijoje, pilnai neišstudijavęs KET ir gatvių ženklinimo ypatumų“, – rašė skaitytojas.

Kaip skelbė portalas madeinvilnius.lt, Vilniaus gatvėse nuo 2022 m. birželio mėnesio jau atsiradę A+ eismo juostos, kuriomis gali važiuoti viešasis transportas, dviračiai, mopedai, lengvieji keturračiai bei „Neįgalusis“ skiriamuoju ženklu pažymėti automobiliai. Be to, papildomu ženklinimu pažymėtomis A+ eismo juostomis gali naudotis ir elektromobiliai, taksi, motociklai ir daugiau nei 4 keleivius vežantys automobiliai.

Naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi į Kauno miesto savivaldybę, norėdamas išsiaiškinti, ar Kaune planuojama, kad tokios eismo juostos (su specialiu ženklinimu elektromobiliams) galėtų atsirasti.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius nurodė, kad elektromobiliams leisti važiuoti A juostomis kol kas neplanuojama, o apie naują juostų žymėjimo atsiradimą neužsiminė.

„Kaune elektromobiliams niekada nebuvo galima važiuoti A juosta. Ji skirta tik viešajam transportui. Elektromobiliams leisti važiuoti A juostomis kol kas neplanuojame“, – teigė M. Matusevičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA