Neprasprūdo pro kauniečio akis: senas užrašas ar bjauri provokacija? | Kas vyksta Kaune

Neprasprūdo pro kauniečio akis: senas užrašas ar bjauri provokacija?

Užrašas po Vytauto Didžiojo tiltu / Skaitytojo nuotr.

Antradienį greta Vytauto Didžiojo tilto rytinį krosą bėgęs kaunietis pastebėjo galimai gegužės 9-osios išvakarių provokaciją – raudonomis raidėmis išraitytas Rusiją šlovinantis užrašas. Tiesa, kol kas nėra aišku, kada ši provokacija galėjo atsirasti po tiltu, mat pranešimo Kauno policija nėra sulaukusi.

„Nežinau ar šio ryto/nakties darbas gegužės 9-osios išvakarių proga, bet prabėgu kas rytą, tame tarpe ir vakar, tai lyg ir nebuvo, manau būčiau pastebėjęs. Smulkmenytė, bet gal kažkas kažkaip sureaguos ir uždažys, nes šlykštoka. Lokacija po Aleksoto tiltu, Aleksoto pusėje“, – antradienio rytą nuotraukomis su „Kas vyksta Kaune“ redakcija dalijosi kaunietis.

Tiesa, apie neapykantą kurstantį užrašą kol kas jokių žinių neturi nei Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Kauno apskr. VPK) Komunikacijos poskyrio Vyriausioji specialistė Reda Zarauskienė, nei Kauno apskr. VPK budintys pareigūnai.

„Kas vyksta Kaune“ žiniomis, antradienio rytą į įvykio vietą išsiųstas policijos ekipažas.

Manoma, kad užrašas „Už Putiną, už rusus“ bjauri provokacija, mat Rusijoje ir rusų bendruomenėse gegužės 9-ąją minima pergalės prieš nacistinę Vokietiją diena. „Kas vyksta Kaune“ primena, kad šią dieną ir praėjusiais metais nebuvo išvengta incidentų.

Kauno Aukštųjų Šančių karių kapinėse buvo pripiešta draudžiamų naudoti Rusijos agresiją Ukrainoje pateisinančių simbolių. Kapinėse ant medžių buvo nupieštos Z ir V raidės, tapusios rusų okupantų Ukrainoje simboliu. Ant vieno medžio kapinėse buvo atsiradęs užrašas rusų kalba „Už Donbasą“.

Aukštųjų Šančių karių kapinėse – draudžiami naudoti simboliai

Didesnis policijos dėmesys

Vakar Kauno policija Delfi informavo, kad gegužės 9-ąją pareigūnai yra identifikavę didesnės rizikos objektus ir atliks savo darbą – užtikrins viešąją tvarką.

„Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriuje prašymų dėl gegužės 9 d. renginių negauta. Skyriaus darbuotojai situaciją stebės ir pagal poreikį bendradarbiaudami su policija reaguos užtikrindami viešąją tvarką“, – sakoma Delfi gautame Kauno miesto savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus vedėjo Gintaro Gatulio komentare.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA