Robotikos komanda iš Kauno tapo pasaulio vicečempionais | Kas vyksta Kaune

Robotikos komanda iš Kauno tapo pasaulio vicečempionais

Robotikos komanda iš Kauno tapo pasaulio vicečempionais / KJG nuotr.

Lietuvos vardas suskambo garsiai kitapus Atlanto, kai Hiustono mieste balandžio 19-22 d. vykusio Pasaulinio robotikos čempionato metu buvo skelbiami nugalėtojai. Kauno jėzuitų gimnazijos Robotikos komanda LITBOT100 atstovaudami Lietuvai savo kategorijoje užėmė vicečempionų titulą. Kauniečių komanda varžėsi su 30 tūkst. dalyvių iš viso pasaulio ir puikiai pasirodė tarp 108 First Lego League (FLL) Challlenge kategorijos komandų.

Pasaulinio pripažinimo vertas pasirodymas

Pasaulinio lygio festivalis FIRST LEGO League mokinius supažindina su realaus pasaulio inžinerijos iššūkiais. Šiame konkurse jaunieji kūrėjai yra kviečiami konstruoti, tyrinėti ir pristatyti projektus su autonominiais LEGO robotais, atliekančiais konkrečias užduotis, rašoma Kauno jėzuitų gimnazijos pranešime žiniasklaidai.

Komanda LITBOT100 festivalio dalyvių vertintojus sužavėjo savo samanų saulės baterijomis, kurios gali generuoti elektrą ir padėti Afrikoje gyvenantiems žmonėms. Visose varžybų kategorijose surinkusi aukštus balus komanda sužavėjo teisėjus savo pasirodymu, tad po varžybų mokiniams teko atsakinėti į žurnalistų klausimus, kaip komandai pavyko taip puikiai sukonstruoti ir užprogramuoti robotą, jog užduotys buvo atliktos tobulai.

Kaip minėjo ilgametę robotikos būrelio vadovo patirtį turintis mokytojas Albertas Juškauskas, „Hiustone susirinko labai stiprios komandos, tad konkurencija tikrai buvo didelė, bet LITBOT100 pavyko sklandžiai pristatyti savo projektą, kurį puikiai įvertino teisėjai“.

Neįkainojama patirtis

Dalindamiesi kelionės įspūdžiais su juos džiugiai pasitikusia Kauno jėzuitų gimnazijos bendruomene komandos LITBOT100 nariai teigė, kad šis įvykis pranoko jų lūkesčius („buvo žymiai įspūdingiau, nei tikėjausi“), apibūdino šį renginį kaip „patirtį, kuri išliks visą gyvenimą“.

Šiame tarptautiniame čempionate dalyvavusiems 7 KJG gimnazistams tai tapo „svajonės išsipildymas“ ir „įsimintiniausia kelionė gyvenime“. Ši patirtis, kai tarptautinėje arenoje susitinka vaikai iš viso pasaulio ir stebėdami vieni kitų pasirodymus, mokosi vieni iš kitų, anot robotikos mokytojo A. Juškausko, yra neįkainojama.

Ilgametės robotikos tradicijos

Jau dešimt metų Kauno jėzuitų gimnazijos veikiantis robotikos būrelis pasiekė puikių rezultatų ir ne kartą tapo Lietuvos ir pasaulio čempionais.

Puikiai pasirodę mokiniai atstovavo Lietuvai ir gimnazijai įvairiose tarptautinėse varžybose. Kovo mėnesį LITBOT100 varžėsi su dvidešimt stipriausių komandų nacionalinėse Lietuvos „First Lego League“ (FLL) robotikos varžybose ir laimėjo pirmąją vietą.

Kita Kauno jėzuitų gimnazijos robotikos komanda „Golden Fishes“, užėmė II vietą nacionalinėje atrankoje ir buvo puikiai įvertinta už išradingumą ir kūrybingumą. Šios komandos nariai š. m. gegužės 17–21 d. yra kviečiami atstovauti Lietuvai ir gimnazijai Atvirajame FLL čempionate (FLL Morocco Open) Marakeše, Maroke.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA