Visi keliai ūkininkus šiandien veda į Kauno pašonę: startavo paroda „Ką pasėsi… 2023“ | Kas vyksta Kaune

Visi keliai ūkininkus šiandien veda į Kauno pašonę: startavo paroda „Ką pasėsi… 2023“

/ R. Tenio nuotr.

Nuo šiandien startuoja 27-ą kartą vykstanti tarptautinė žemės ūkio paroda „Ką pasėsi… 2023“, kurią lankytojai gali pamatyti VDU Žemės ūkio akademijoje. Jau pirmąją dieną į parodą rinkosi šimtai smalsuolių ir besidominčių žemės ūkiu, kurie parodoje galėjo pamatyti bene 200 Lietuvos bei užsienio šalių įmonių ir tiek pat smulkiųjų prekybininkų ekspozicijų.

Parodoje lankytojai galėjo apžiūrėti žemės ūkio techniką, trąšų, augalų apsaugos priemonių, augimą skatinančias priemonės ir net dronus.

Ketvirtadienį prasidėjusi paroda truks iki pat šeštadienio. Tarp parodos dalyvių – žemės ūkio technikos įmonės, trąšų gamintojai, augalų apsaugos priemonių pardavėjai, mokslo, finansų įstaigų atstovai ir kiti žemės ūkio sektoriaus dalyviai.

Jau 9 metus iš eilės parodoje dalyvaujanti biotechnologijų įmonė „Nando“ pristatys augalininkystei ir gyvulininkystei skirtas inovacijas, tarp kurių ir dronas, skirtas žemės ūkiui.

Renginyje vyks žemės ūkio technologijų, produktų asortimento, studijų galimybių pristatymai, diskusijos su universiteto mokslininkais, žemės ūkio verslo atstovais ir politikais, lauks demonstracinė prototipų erdvė, nacionalinės profesinio meistriškumo varžytuvės, pramogos keturračių trasoje ir kt.

Parodos lankymas nemokamas.

Suburia visus sektoriaus dalyvius

VDU ŽŪA ir Verslo ir socialinės partnerystės centro organizuojama tradicinė žemės ūkio paroda vyksta jau 27-ą kartą. Pasak renginio organizatorių, vieni parodos tikslų – parodyti mokslo ir žemės ūkio verslo bendradarbiavimą, nešti naudą ūkininkams ir žemės ūkį aptarnaujantiems žemės ūkio verslams, keisti stereotipus apie žemės ūkį, kuris šiandien – vienas sparčiausiai robotizuojamų ir skaitmeninamų.

Įmonės „Nando“ vadovo Justino Taruškos teigimu, iš ankstesnių parodų jis ne tik parsinešė žinių ir sektoriaus naujienų, bet ir užmezgė daug vertingų pažinčių, turėjusių ryškų vaidmenį plėtojant įmonės veiklą ir žemės ūkio inovacijas biotechnologijų srityje.

„Tai svarbus regioninis renginys, koncentruojantis sektoriaus profesionalus, suburiantis pasidalyti tiek vietos, tiek užsienio rinkos naujienomis, svarbia patirtimi ir tinkamai pasiruošti sezonui. Tai, kad paroda sėkmingai vyksta jau daugiau nei dvidešimtmetį, manau, tik įrodo jos aktualumą ir vertę visiems sektoriaus dalyviams. Savo ruožtu ir mes jaučiame būtinybę gyvai pajusti sektoriaus pulsą, o geriausia tai padaryti būtent dalyvaujant viename svarbiausių sektoriaus renginių“, – pabrėžia „Nando“ vadovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA