„Kauno švara“ apie įsisenėjusią problemą: tai ne laikinas sprendimas, o gyventojų valia | Kas vyksta Kaune

„Kauno švara“ apie įsisenėjusią problemą: tai ne laikinas sprendimas, o gyventojų valia

„Kas vyksta Kaune“ redakciją savaitgalį pasiekė atliekų tvarkymo politikos Senamiestyje neperprantančio skaitytojo laiškas. Žmogų nustebino pačioje miesto širdyje besiplaikstančios šiukšlės. „Kauno švara“ teigia, kad toks atviras atliekų tvarkymo būdas priimtas pasitarus su gyventojais.

„Sveiki, gal galėtumėte pakalbinti Kauno savivaldybę, kad pateiktų komentarą apie šitą šiukšlių sąvartyną viduryje Kauno senamiesčio?

Muitinės gatvėje, pagrindinėje gatvėje, vedančioje link Kauno rotušės, kiekvieną dieną skraidžioja šiukšlės, nes nėra įrengti konteineriai – šiukšlės tiesiog kraunamos vienoje tarpuvartėje Muitinės gatvėje.

Tiek paukščiai, tiek žiurkės, tiek vėjas tas šiukšles po visą gatvę pučia tiesiai į Nemuną. Nesuprantamas toksai aplaidumas savivaldybės, ar sunku įrengti konteinerius?“ – stebėjosi skaitytojas, pasidalijęs sekmadienį užfiksuotais vaizdais.

„Kauno švaros“ viešųjų ryšių specialistas Jonas Tumpa naujienų portalui pateiktame komentare paaiškino, kad 2018 m. balandžio 9 d. gyventojų iniciatyva vyko susirinkimas dėl alternatyvių atliekų tvarkymo būdų paieškos. Susirinkime su gyventojais buvo nuspręsta susikaupusias komunalines atliekas surinkti „Kauno švaros“ ženklintuose maišuose, pagal susikaupimo normą. Šias atliekas apvažiavimo būdu bendrovė esą surenka kiekvieną dieną.

„Prieš 3 metus vykusio susirinkimo metu gyventojams buvo siūlomi du variantai: pasistatyti atskirus konteinerius savo teritorijoje arba atliekas palikti tik pažymėtuose maišuose ir tik sutartu metu. Tuo metu visiems gyventojams tiko komunalinių atliekų surinkimo būdas apvažiavimo būdu ir norinčių pasistatyti konteinerių nebuvo.

Tenka apgailestauti, tačiau šiuo metu tai nėra laikinas sprendimas – tokia buvo gyventojų valia. Pagal susirinkimo metu pasiektą susitarimą, gyventojai prie Muitinės g. 15 sienos ženklintus maišus turėtų palikti iš vakaro arba ryte, prieš išvežant šiukšles (iki 7.15 val.). Visgi, gyventojai nesilaiko numatytos tvarkos – atliekas neša visos dienos metu, meta pavienes atliekas ir neužrištus maišus, dėl ko teritorijoje nuolat randame vėjo išdraikytų atliekų“, – teigia J. Tumpa.

Pasak jo, dabartinė bendrovės siekiamybė – atrasti tinkamą vietą pusiau požeminiams konteineriams, o iki tol – kad gyventojai savo teritorijose pasistatytų privačius konteinerius.

„Visgi kol kas nė vienas gyventojas to padaryti nepanoro. Anot šių namų gyventojų, jie savo teritorijose nenori laikyti konteinerių, nes tuomet neliktų vietos automobilių parkavimui. Anksčiau suformuotuose sklypuose nebūdavo numatyta atliekų konteinerių laikymo vieta. Tuo tarpu dabar Senamiestyje formuojant sklypą, yra reikalaujama išskirti atliekų konteineriams numatytą vietą.

Tikimės, kad gyventojai išliks sąmoningi ir nešiukšlins, o ilgainiui pasistatys atskirus konteinerius savo teritorijoje. Primename, kad ne vietoje paliktos atliekos pažeidžia Kauno miesto tvarkymo ir švaros taisykles. Vadovaujantis Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodeksu, tai užtraukia įspėjimą arba baudą iki 600 Eur“, – pažymi „Kauno švaros“ atstovas.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA