Kauno senamiestis skendi šiukšlėse: kaltas prieš trejus metus vykęs balsavimas | Kas vyksta Kaune

Kauno senamiestis skendi šiukšlėse: kaltas prieš trejus metus vykęs balsavimas

Skaitytojų Karolio ir Giedrės nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Pačioje miesto širdyje gyvenantys kauniečiai neapsikentė kieme esančio šiukšlyno, o institucijų dėmesio sulaukti esą nepavyksta. Anot į „Kas vyksta Kaune“ besikreipiančių skaitytojų, Muitinės gatvėje esantis kiemas šiukšlėse skendi jau ne vienerius metus, tačiau problemos sprendimų nesulaukia. Iš sumestų maišų paukščiai ar kiti gyvūnai šiukšles išdrasko, vėjas jas plaiksto po visą kiemą. „Kauno švara“ tikina, kad tokia buvo gyventojų valia.

„Prieš keletą metų panaikino konteinerius, paliko vežti šiukšles rinkimo būdu. Rezultatas nuotraukose. Žadėjo kažką spręst dėl konteinerių pastatymo ar tvarkos įvedimo, bet man parašė, kad darys, o bendrijos pirmininkei atrašė oficialiai, kad deja nieko nedarys, viskas čia gerai pagal juos“, – apie įsisenėjusią problemą rašė skaitytojas Karolis.

Į redakciją kreipėsi jau ne vienas kaunietis ir panašu, kad retą kurį tokia situacija tenkina, o kai kurių teigimu, taip sudaromos antisanitarinės sąlygos mieste.

„Norėjau atkreipti dėmesį į neišvežtų šiukšlių sankaupą senamiestyje. Prie Muitinės g. 15 namo sienos nuolatos būna sumesti šiukšlių maišai, iš kurių šiukšlės išnešiojamos po visą gatvę, darko miesto vaizdą ir kelia antisanitarinę padėtį. Pridedu dvi gegužės 2-ąją darytas nuotraukas. Rašiau el. laišką Kauno viešosios tvarkos skyriui, bet atsakymo negavau“, – apie antisanitarinę situaciją pačiame miesto centre informavo ir skaitytoja Giedrė.

Gyventojai patys nubalsavo

Susisiekus su „Kauno švaros“ viešųjų ryšių specialistu Jonu Tumpa, šis situaciją pakomentavo ir paaiškino, kodėl šiukšlės nėra konteineriuose, o plaikstosi po senamiesčio kiemus.

„2018 m. balandžio 9 d. gyventojų iniciatyva vyko susirinkimas dėl alternatyvių atliekų tvarkymo būdų paieškos. Susirinkime su gyventojais buvo nuspręsta susikaupusias komunalines atliekas surinkti „Kauno švara“ ženklintuose maišuose pagal susikaupimo normą. Šias atliekas apvažiavimo būdu surenkame kiekvieną dieną.

Prieš trejus metus vykusio susirinkimo metu gyventojams buvo siūlomi du variantai: pasistatyti atskirus konteinerius savo teritorijoje arba atliekas palikti tik pažymėtuose maišuose ir tik sutartu metu. Visgi, tuo metu visiems gyventojams tiko komunalinių atliekų surinkimo būdas apvažiavimo būdu ir norinčių pasistatyti konteinerių nebuvo“, – apie išsakytą gyventojų norą tvarkyti šiukšles tokiu metodu komentavo J. Tumpa.

Anot „Kauno švaros“ atstovo, tai buvo pačių gyventojų priimtas sprendimas, o pastaruoju metu, panašu, ne visi kauniečiai laikosi susitarimo sąlygų – dėl to kieme mėtosi šiukšlės.

„Tenka apgailestauti, tačiau šiuo metu tai nėra laikinas sprendimas – tokia buvo gyventojų valia. Pagal susirinkimo metu pasiektą susitarimą, gyventojai prie Muitinės g. 15 sienos ženklintus maišus turėtų palikti iš vakaro arba ryte, prieš išvežant šiukšles (iki 7.15 val.). Visgi, gyventojai nesilaiko numatytos tvarkos – atliekas neša visos dienos metu, meta pavienes atliekas ir neužrištus maišus, dėl ko teritorijoje nuolat randame vėjo išdraikytų atliekų. Tikimės, kad kauniečiai išliks sąmoningi ir nešiukšlins, o ilgainiui pasistatys atskirus konteinerius savo teritorijoje“, – teigė jis.

Gresia baudos

Primename, kad ne vietoje paliktos atliekos yra tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimas. Vadovaujantis Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodeksu, tai užtraukia įspėjimą arba baudą iki 600 Eur.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA