G. Nausėda po naujausio bombardavimo Ukrainoje: visi tironai sėdės teisiamųjų suole | Kas vyksta Kaune

G. Nausėda po naujausio bombardavimo Ukrainoje: visi tironai sėdės teisiamųjų suole

BNS 2023/01/15 18:57
Asociatyvi / G. Nausėdos vizitas Ukrainoje / R. Dačkaus nuotr.

Prezidentas Gitanas Nausėda, smerkdamas naujausius Rusijos vykdomus bombardavimus Ukrainoje, dėl kurių žuvo dešimtys civilių, pabrėžė, jog visi asmenys, atsakingi už karo žiaurumus, „anksčiau ar vėliau sėdės teisiamųjų suole“.

Jis išpuolį vertino kaip desperatišką bandymą „palaužti ukrainiečių tautos dvasią“.

„Matome, kad desperacijoje atsidūręs priešas stengiasi palaužti ukrainiečių tautos dvasią štai tokiais niekšiškais bombardavimais, kurie nukreipti pirmiausia į žmones, civilius žmones. Tai niekaip negali būti pateisinama. Ir aš esu įsitikinęs, kad tai nebus pamiršta“, – Klaipėdoje žurnalistams sekmadienį kalbėjo prezidentas.

„Šie žmonės, kurie atsakingi už karo ir okupacijos žiaurumus, jie atsakys. Gal tai neįvyks rytoj, bet tai įvyks. Ir svarbiausia, kad kiti pasaulio diktatoriai ir visi su realybe nesiskaitantys tironai turi aiškiai žinoti, kad tokia veikla bus užkardoma, ji nebus pamiršta, ir jie anksčiau ar vėliau sėdės teisiamųjų suole“, – tvirtino prezidentas.

Jis taip pat informavo, kad pirmadienį vyks į Davoso ekonomikos forumą, kur tikisi susitikimo su NATO vadovu Jensu Stoltenbergu aptariant spartesnio ginkluotės tiekimo Ukrainai.

„Vykstu rytoj į Davosą, tikiuosi, kad pavyks susitikti su NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu“, – sakė jis.

Linkėdamas Ukrainai tvirtybės, G. Nausėda dar kartą pažadėjo visokeriopą Lietuvos paramą Ukrainai atremiant Rusijos agresiją.

„Lietuva, kaip ir didžioji dalis pasaulio valstybių, rems Ukrainą visomis priemonėmis. Tą mes pademonstravome, turėjau progos tą pasakyti Ukrainos prezidentui prieš keletą dienų. Ir šiandien, visi kaip vienas, lietuviai esame solidarūs su ukrainiečių tauta“, – kalbėjo šalies vadovas.

Savo ruožtu užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, reaguodamas į Rusijos atakas, tviteryje pabrėžė būtinybę Ukrainai užtikrinti ginklų tiekimą.

„Ukrainos žmonės turi turėti reikiamų ginklų kad galėtų atremti atakas. Turime ieškoti greitesnės pagalbos būdų, o ne priežasčių ilgiau tai atidėlioti“, – sekmadienį rašė G. Landsbergis.

Per šeštadienį surengto rusų pajėgų išpuolio prieš daugiabutį Ukrainos Dnipro mieste žuvo mažiausiai 21 žmogus, sužeista per 70 gyventojų, tarp jų – 14 vaikų. Rusijos pajėgos šeštadienį taip pat atakavo svarbią infrastruktūrą rytiniame Charkivo ir vakariniame Lvivo regionuose, kiek anksčiau Ukrainos sostinėje Kyjive nugriaudėjo keli sprogimai. Ukrainiečių pareigūnai paskelbė, kad smogta svarbiems infrastruktūros objektams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA