Aiškėja, kada galime sulaukti pirmojo sniego | Kas vyksta Kaune

Aiškėja, kada galime sulaukti pirmojo sniego

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Dideliais šalčiais iki šiol nekandęs lapkritis veikiai gali nubalinti Kauną pirmomis snaigėmis. Prognozės rodo, kad savaitgalis dar bus itin šiltas, tačiau nuo kitos savaitės temperatūra kris.

Kaip skelbiama hidrometeorologijos fanatikų „Facebook“ puslapyje, šilta bus iki savaitės galo: penktadienį sušils iki 9-13 laipsnių, o šeštadienis gali būti net rekordiškai šiltas, nes prognozuojama iki 11-15 laipsnių.

Sekmadienį termometrų stulpeliai dar kils iki 9-14 laipsnių, o nuo kitos savaitės pradžios prasidės pokyčiai. Pirmadienio dieną šils jau tik iki 4-9, o antradienio – vos iki 2-7 laipsnių šilumos. Trečiadienį ir ketvirtadienį, turėtų būti dar šalčiau.

„Panašu, kad sulauksime net pirmojo sniego. Kurią tiksliai dieną dar nėra iki galo aišku, nes skaičiavimai tarp skirtingų orų modelių nemažai skiriasi. Viena aišku – didelė tikimybė, kad krentančias iš dangaus snaiges maždaug po savaitės bent dalyje šalies turėtume išvysti. Pirmasis sniegas jau ir taip šiek tiek vėluoja pasirodyti…“ – teigiama ketvirtadienį paviešintame įraše.

Jo autoriai priminė pirmojo sniego iškritimo datas 2015-2021 metais Lietuvos teritorijoje:

2021 m. lapkričio 8 d. snaigės pažiro Visagine;
2020 m. sniegas pasirodė lapkričio 20 d.;
2019 m. snaigės iškrito spalio 6 d.;
2018 m. – spalio 29 d.;
2017 m. – spalio 25 d.;
2016 m. – spalio 21 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA