Kauno rajone vaikai tapo šiurpaus įvykio liudininkais: į upelį įmestas maišas su gyvais šuniukais | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone vaikai tapo šiurpaus įvykio liudininkais: į upelį įmestas maišas su gyvais šuniukais papildyta

VŠĮ "Penkta koja" nuotr.

Antradienio vakarą Kauno rajone, Vandžiogaloje, žaidę vaikai tapo šiurpaus įvykio liudininkais. Pastebėję, kad į Urkos upelį įmesti gyvūnai, nedelsiant apie tai pranešė tarnyboms. Laimei, šuneliai išgelbėti, jais pasirūpino viešoji įstaiga „Penkta koja” ir neabejingi žmonės.

Lapkričio 1 dieną apie 17.25 val. Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba sulaukė pranešimo, kad Vandžiogalos miestelyje, Šv. J. Nepomuko gatvėje, vaikai ką tik matė, kaip vyriškis sumetė maišelį su kačiukais į upelį.

Į įvykio vietą atvykę ugniagesiai aptiko ne kačiukus – iš upelio ištraukė maišą su 7 mažais šuneliais. Kauno ugniagesių duomenimis, šuneliai buvo gyvi, tiesiog sušalę. Šunelius pasiėmė Kauno policijos pareigūnai, vėliau juos pristatė į VŠĮ „Penkta koja”.

Šiurpia istorija socialiniame tinkle „Facebook” pasidalijo ir gyvūnų prieglauda.

„Ekstremali padėtis‼️ Jei jums ši diena artimųjų kapų lankymui, tai mums ne. Kai grįžti po darbo dienos prieglaudoje ir planuoji vakare lankyti artimųjų kapus, planus pakoreguoja bendras pagalbos centras. Laba vakarą. Reikia pagalbos‼️ Šuniukai vandenyje… Naiviai tikėjomės, kad bent patys valgys… O, bet, tačiau… Turėjom gauti septynis mažylius, kurie dar su bambagyslėm…Bet vienas mažylis pasidavė…

Ir kažkam jokio skirtumo kokia diena. Juk išties, koks skirtumas kokią dieną daryti nusikaltimą?! Ir tas kažkas pasirinko šiandien. Ir tą kažką matė vaikai. Matė maišą, vyrą, vyrą kuris maišą su mažyliais švystelėjo į vandenį… Vaikai ir iškvietė pagalbą”, – antradienį įrašu socialiniame tinkle dalijosi VšĮ „Penkta koja”.

Gyvūnų prieglauda taip pat prašė pagalbos ne tik finansiškai, ieškotas žmogus, galintis padėti užauginti mažylius. Tą patį vakarą paskelbta, kad norinčių ištiesti pagalbos ranką atsirado ne vienas.

„Ką supratom šiandien? Kad gerų žmonių yra daugiau nei blogų. Šiandien sakom AČIŪ Rasai ir Kristinai ir šauniems vaikams, kurie neliko abejingi! Ir esam labai laimingi, nes sulaukėm kalno norinčiu padėti. Ryt pradalinsim mažuosius į globas. Na, o jūs galit vienu kitu euru prisidėti ir padėti jiems užaugt. Rekvizitai paramai (paskirtis – parama): LT10 7044 0600 0766 9611 SEB; LT49 7300 0101 0620 6608 Swedbank”, – rašoma VšĮ „Penkta koja” „Facebook” paskyroje.

Papildyta 12.57 val.

Trečiadienį gyvūnų prieglauda pranešė, kad pareigūnų dėka, pas šunyčius grįžo mama.

„Vakar nakties būta daugokai. Bet labai AČIŪ policijos pareigūnams! Vaikai atgavo mamą. Apklausti liudininkai ir Vandžiogalos gyvenvietėje rasti abu. Kaltininkas ir šeimininkas! Kalytė grįžo pas vaikus. Tad situacija dėl globos keičias į geresnę versija! Nebereiks maitinti rankiniu būdu. Ir labai tikimės, kad mažyliai nebus pašalę”, – socialiniame tinkle rašo VšĮ „Penkta koja”.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA