Kauno mero prašo eglutei skirtus 160 tūkst. eurų paaukoti kilniam tikslui – Kas vyksta Kaune

Kauno mero prašo eglutei skirtus 160 tūkst. eurų paaukoti kilniam tikslui

V. Matijošaitis / R. Tenio nuotr.

Vilniaus merui Remigijui Šimašiui antradienį prabilus apie reikalą taupyti ir šias Kalėdas sutikti kiek blankiau, Kauno konservatoriai pasiūlė dar radikalesnę idėją. Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija Kauno taryboje siūlo 160 tūkst. eurų paaukoti Ukrainai.

Kaip skelbiama antradienio vakarą išplatintame TS-LKD frakcijos seniūno Pauliaus Lukševičiaus pranešime, konservatoriai siūlo Kauno miesto kalėdinės eglutės ir Rotušės aikštės papuošimui skirtus 160 tūkst. eurų paaukoti paramą Ukrainai teikiančioms organizacijoms.

„TS-LKD frakcijos nuomone, reikia atsižvelgti į aplinkybes, jog vykstant karui Ukrainoje, šventės mieste gali būti ir kuklesnės, o svarbiau šiuo kritiniu momentu palaikyti brolišką ukrainiečių tautą“, – nurodoma pranešime.

Šiuo viešu siūlymu TS-LKD frakcija kreipiasi į Kauno miesto merą Visvaldą Matijošaitį ir tikisi mero pritarimo kalėdinei eglei skirtas lėšas paaukoti karo baisumus kenčiančiai Ukrainai.

„Prašome miesto vadovų įvertinti neeilines aplinkybes ir šventes mieste pasitikti kukliau, o didžiąją dalį lėšų, skirtų Kauno kalėdinei eglei bei papuošimams, skirti kaip paramą Ukrainai. Taip Kaunas parodytų savo palaikymo ženklą karo niokojamai Ukrainai“, – pranešime cituojamas Kauno miesto savivaldybės tarybos opozicijos lyderis P. Lukševičius.

Pasak jo, šio pasiūlymo įgyvendinimas taip pat būtų puiki proga parodyti pavyzdį sostinei, kuri šiuo metu yra įstrigusi diskusijose dėl Kalėdų eglės likimo. Neatidėliotinas sprendimas visas Kalėdų eglei skirtas lėšas paaukoti karo kankinamai Ukrainai būtų pavyzdys ir kitoms Lietuvos savivaldybėms pasekti Kauno pavyzdžiu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA