Motociklininko avarija Kačerginės „Nemuno žiede“: LMSF paaiškino, kas įvyko – Kas vyksta Kaune

Motociklininko avarija Kačerginės „Nemuno žiede“: LMSF paaiškino, kas įvyko

delfi.lt / Eglė Utkienė 2024/05/10 20:03
Šarūnas Pladas / LMSF nuotr.

Antradienio vakare motociklininkų bendruomenę sukrėtė žinia, kad vienas tituluočiausių šalies sportininkų, Lietuvos motociklų plento žiedo čempionas Šarūnas Pladas treniruočių metu patyrė sunkią avariją. Sportininkas buvo išgabentas į Kauno klinikas.

„Treniruotės metu Nemuno žiedo trasoje krito plento žiedo čempionas Šarūnas Pladas. Jis išvežtas su greitąja į Kauno klinikas, šiuo metu gydomas. Šarūnai, esame mintimis su tavimi, būk toks pats stiprus ir nenugalimas kaip ir varžybų metu. Labai palaikome tave ir visą tavo šeimą“, – trečiadienį pranešė Lietuvos motociklų sporto federacija (LMSF).

Važiuodamas Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje sportininkas krito tiesiojoje, kuri prasideda už vadinamojo Ąžuolo posūkio. Patys sportininkai teigė, kad toje vietoje išvystomas greitis siekia 200 km/val., o kartais būna ir dar didesnis.

Iškart už posūkio motociklininkas krito ir nučiuožė į atitvarus. Po įvykio sportininkas buvo nugabentas į Kauno klinikas.

Kodėl įvyko nelaimė – nežinoma, tačiau sportininkų bendruomenė susirūpino, kad trasoje, treniruočių metu, nebudėjo greitosios medicinos pagalbos ekipažas, todėl iškart po įvykio medikų dar teko palaukti. LMSF prezidentė Giedrė Leskauskienė portalui 15min teigė, kad medikai į įvykio vietą atvyko per pusvalandį, kadangi LMSF laisvosios treniruotės buvo skirtos penkiems kandidatams į Lietuvos rinktinę ir medeikai budėti neprivalėjo. G. Leskauskienė portalui taip pat nurodė, kad Š. Pladui buvo sukelta dirbtinė koma.

Reaguodama į kilusį susirūpinimą dėl įvykusios nelaimės, LSMF penktadienį išplatino paaiškinimą.

„Reaguodami į socialinėje erdvėje pasirodžiusią klaidingą informaciją, informuojame, kad 2024 m. gegužės 7 d. 17–20 val. laikotarpiu „Nemuno žiedo“ trasoje pagal tarp Lietuvos sporto centro ir Lietuvos motociklų sporto federacijos pasirašytą naudojimosi sporto infrastruktūra paslaugos suteikimo sutartį, kandidatams į motociklų sporto rinktinę yra suteikta galimybė 3 valandas savarankiškai, neatlygintinai naudotis „Nemuno žiedo“ trasa – savo nuožiūra, pagal individualius sportinio pasirengimo planus treniruotis.

„Nemuno žiedo“ trasoje savarankiškai treniruotis gali tik kandidatai į motociklų sporto rinktinę, kurių sąrašas yra patvirtintas Lietuvos motociklų sporto federacijos Tarybos. Sportininkas Šarūnas Pladas yra įtrauktas į anksčiau minėtą sąrašą. Sportininkų, kurie gali savarankiškai (individualiai) treniruotis „Nemuno žiedo“ trasoje, teisės ir pareigos yra apibrėžtos sportininko su Lietuvos motociklų sporto federacija pasirašytoje naudojimosi „Nemuno žiedo“ trasa sutartyje.

Atkreipiame dėmesį, kad pagal anksčiau minėtą su Lietuvos sporto centru pasirašytą sutartį yra patvirtintas grafikas (data ir valandos), kada kandidatai į motociklų sporto rinktinę gali savarankiškai treniruotis „Nemuno žiedo“ trasoje. Tuo laikotarpiu trasoje nėra organizuojami jokie renginiai.

2024 m. gegužės 7 d. anksčiau minėtos treniruotės metu kandidatas į motociklų sporto rinktinę, plento žiedo pasididžiavimas Šarūnas Pladas patyrė avariją. Tikslios informacijos, dėl kokios konkrečios priežasties (ar tai techninė vairuoto motociklo problema, ar tai motociklo nesuvaldymas, nepasirinkus tinkamo greičio konkrečioms vairavimo sąlygoms ar dėl kitos priežasties) krito sportininkas Šarūnas Pladas, Lietuvos motociklų sporto federacija neturi. Šiuo metu yra vykdomas tyrimas, dėl kokių priežasčių įvyko nelaimė. Oficiali priežastis nėra išaiškinta ir patikslinta, dėl to kitų fizinių asmenų socialinėse medijose skleidžiama informacija ir priežastys – nėra tikslios. Lietuvos motociklų sporto federacija gavusi tikslią tyrimo informaciją, žiniomis pasidalins su bendruomene“, – nurodė LMSF.

Šarūnas Pladas / LMSF nuotr.

Federacija taip pat patvirtino, kad lenktynininkas gydomas ir prižiūrimas Kauno klinikose. Sportininko šeimos prašymu jo sveikatos būklė nekomentuojama, tačiau LMSF atstovai nurodė, kad Š. Plado šeima visų palaikančių prašė siųsti sportininkui teigiamas mintis ir palaikymą.

Kviečiame visus siųsti teigiamas mintis ir palaikymą Šarūno Plado šeimai, ir linkėti kuo daugiau stiprybės greičiausiam Baltijos šalių plento žiedo sportininkui“, – kreipimąsi į bendruomenę reziumavo LMSF.

Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas apie šį įvykį taip pat pranešė įvykių suvestinėje: „Gegužės 7 d. apie 18.15 val. Kauno r., Gaižėnėlių k., lenktynių trasoje, treniruotės metu, vyras (gim. 1979 m.) nesuvaldė savadarbio lenktyninio motociklo ir nuo jo nukrito. Per eismo įvykį nukentėjo motociklo vairuotojas, kuris paguldytas į ligoninę. Surinkta medžiaga pagal LR BK 139 str. 1 d.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA