Iš pareigų atleistas priekabiavimu įtariamas KTU gimnazijos mokytojas | Kas vyksta Kaune

Iš pareigų atleistas priekabiavimu įtariamas KTU gimnazijos mokytojas

Asociatyvi / Lrytas.lt nuotr

Kauno technologijos universiteto (KTUG) gimnazija baigė vidinį tyrimą dėl vieno savo mokytojų šiurkštaus darbo tvarkos pažeidimo, jis atleistas iš pareigų, penktadienį pranešė Kauno technologijos universitetas (KTU). Gimnazijos mokytojas įtariamas galimai seksualiai priekabiavęs prie mokinių – tyrimo medžiaga perduota Kauno policijai.

„Vidinės komisijos, kuri buvo sudaryta tirti vieno Kauno technologijos universiteto gimnazijos mokytojo elgesį, tyrimas yra baigtas. Mokytojas, dėl kurio vyko tyrimas, yra atleistas už šiurkštų drausmės pažeidimą iš užimamų pareigų. Visa surinkta medžiaga įpareigojo komisiją kreiptis į teisėsaugos instituciją, Kauno miesto policiją, kuri spręs dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo”, – teigė KTU atstovas žiniasklaidai Mantas Lapinskas.

M. Lapinskas pabrėžė, kad komisija rėmėsi neanoniminiais ir anoniminiais skundais bei liudijimais, kurie apima laikotarpį nuo kelių pastarųjų mėnesių iki daugiau nei 10-ies metų.

„Suprantame, kad ši tema yra labai jautri, tačiau raginame visų šalies mokyklų vaikus, jų tėvus, darbuotojus, kurie susiduria su neetišku elgesiu ar yra nukentėję – netylėti ir kreiptis tiek į savo mokyklos vadovus, tiek į teisėsaugos institucijas”, – teigė M. Lapinskas.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad LRT naujienų portalas neseniai sulaukė skundo, kuriame teigiama, kad minimas pedagogas priekabiavo prie mokinių – kvietėsi jas į kavinę, kalbėjo apie seksą, dalijosi savo patirtimi, ragino mokines išsipasakoti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA