Dėl gaisro „Žalvaryje“ tyrimus pradėjo aplinkosaugininkai ir Prokuratūra | Kas vyksta Kaune

Dėl gaisro „Žalvaryje“ tyrimus pradėjo aplinkosaugininkai ir Prokuratūra papildyta

D. Biržiečio nuotr.

Aplinkos apsaugos departamentas ir Prokuratūra penktadienį pranešė apie pradėtus tyrimus dėl ketvirtadienio vakarą kilusio gaisro Kaune veikiančioje pavojingų atliekų perdirbimo įmonėje „Žalvaris“.

Kaip teigiama Aplinkos apsaugos departamento (AAD) pranešime žiniasklaidai, aplinkosaugininkai neplaninį tyrimą pradėjo nedelsiant.

„Taip pat svarbu pabrėžti, kad įmonėms, tvarkančioms atliekas, ypač pavojingas, yra skiriamas prioritetinis aplinkosaugininkų dėmesys. Neplaninis UAB „Žalvaris“ veiklavietės patikrinimas buvo pradėtas birželį. Planinį patikrinimą buvome numatę lapkritį. Bet, esant tokiai situacijai, jį pradėjome iškart“, – sakė AAD vadovas Giedrius Kadziauskas.

Preliminariais duomenimis, įmonėje degė panaudoti tepalai, automobiliniai tepalų filtrai, polietilenas, plastikas, elektronikos detalės, popierius ir kt.

„Nuoširdžiai dėkojame ugniagesiams už operatyvią reakciją ir profesionalumą. Situacija buvo tikrai sudėtinga ir darbas, kurį šiąnakt nuveikė Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai, vertas didelės pagarbos“, – sakė G. Kadziauskas.

Į gaisravietę buvo iškviesta ir Aplinkos apsaugos agentūros mobilioji oro taršos stotis, kurios matavimų pagrindu bus konkrečiai įvertintas oro taršos Kauno mieste mastas ir artimiausiu metu teikiamos konkrečios rekomendacijos gyventojams.

Papildyta 11.57 val.

Ikiteisminį tyrimą pradėjo ir Prokuratūra

Kauno apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Rimas Bradūnas pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vakar vakare Kauno mieste kilusio gaisro pavojingų atliekų perdirbimo įmonėje „Žalvaris“, penktadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Ikiteisminį tyrimą pavesta atlikti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato bei Kauno priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Kauno valdybos ikiteisminio tyrimo pareigūnų grupei. Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

Pranešime nurodoma, kad dėl galimai pažeistų teisės aktų nustatytos aplinkos apsaugos, statinių, kuriuose saugomos pavojingos medžiagos, priežiūros ir naudojimo taisyklių pažeidimų galėjo būti padaryta didelė žala žmonėms ir gamtinei aplinkai. Kauno apygardos prokuratūroje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 270 straipsnio 2 dalį.

Tyrimo metu bus siekiama išsiaiškinti gaisro kilmės priežastis, padarytą žalos dydį bei asmenis, kurių veiksmai, arba priešingai – neveikimas, tiesiogiai sietinas su kilusiu gaisru ir jo pasekmėmis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA