Liepsnose paskendo Palemono „Žalvaris“: girdėjo sprogimus, dirba didžiulės spec. tarnybų pajėgos | Kas vyksta Kaune

Liepsnose paskendo Palemono „Žalvaris“: girdėjo sprogimus, dirba didžiulės spec. tarnybų pajėgos pranešama apie padidėjusią oro taršą

Ketvirtadienio vakarą „Kas vyksta Kaune“ redakciją užplūdo nuotraukos ir vaizdo įrašai iš Palemono gatvės. Užsidegė čia esanti atliekų surinkimo ir tvarkymo įmonė „Žalvaris“.

„Palemono gatvėje gamyklinėse patalpose kažkas labai dega, Palemono pradžia ir Amaliai skęsta dūmuose. Girdisi labai daug sproginėjimų, gaisrinių sirenos, kas vyksta?“ – pirmieji pranešimai apie rimtą nelaimę redakciją pasiekė apie 22.10 val.

Kauniečiai matė dideles ugniagesių ir greitosios medicinos pagalbos pajėgas Dainavoje, lekiančias Palemono kryptimi. Kas kelias minutes, pasak gyventojų, pravažiuodavo vis po kelis naujus specialiųjų tarnybų ekipažus.

Apie 22.30 val. pranešimai suintensyvėjo, anot liudininkų, dega UAB „Žalvaris“ teritorijoje esančios atliekos, į nelaimės vietą be perstojo važiuoja greitosios pagalbos automobiliai.

Girdėti sprogimai, tuo metu Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) gyventojams išsiuntė pranešimus, įspėjančius apie galimai padidėjusią oro taršą kilus gaisrui atliekų tvarkymo įmonės teritorijoje. Žmonėms rekomenduojama užsidaryti langus, neiti į lauką.

Gyventojus pasiekė PAGD pranešimai / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Žmonės teigia, kad gaisrinė į įvykio vietą atvažiavo per 6 min. nuo iškvietimo. Pagal pirminę ugniagesių informaciją, pateiktą 22.40 val., dirba 8 autocisternos, tačiau technikos Palemono gatvėje gali būti ir daugiau, skaitytojai teigia, kad gaisras plečiasi.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (PGV) Operacinio vadovavimo skyriaus budintis specialistas apie 23.20 val. informavo, kad atliekos tebedega, dirba didelės pajėgos pagal 5 pajėgų išsiuntimo numerį, kai vyksta 10 ir daugiau autocisternų.

Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties pamainos vyresnioji gydytoja apie 23.30 val. nurodė, kad šiuo metu nukentėjusių žmonių nėra. Nelaimės vietoje likusi budėti viena medikų brigada.

Atnaujinta 5.03 val.

4.50 val. Kauno PGV budėtojas LRT informavo, kad gaisras lokalizuotas, tačiau ugniagesiai Palemono gatvėje tebedirba. Apie nukentėjusius žmones nepranešama.

Atvira liepsna degė 1,2 tūkst. kv. m ploto įmonės „Žalvaris“ cechas, kuriame buvo sukrautas popierius, polietilenas ir alyvų talpos.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA