Palemono gaisras iš viršaus: ugniagesiai kovojo beveik visą naktį | Kas vyksta Kaune

Palemono gaisras iš viršaus: ugniagesiai kovojo beveik visą naktį dar papildyta

BNS, Kas vyksta Kaune 2022/08/26 08:09

Kauno atliekų įmonėje ketvirtadienį kilęs gaisras naktį buvo suvaldytas, atliekami baigiamieji darbai, BNS informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Jo Situacijų koordinavimo skyriaus specialistų duomenimis, penktadienio rytą vyksta atliekų iškrovimo iš cechų ir perpylimo vandeniu darbai, taip pat vandeniu aušinami pavieniai likę gaisro židiniai.

3.10 val. buvo sustabdytas gaisro plitimas.

Kaip jau rašyta, didelis gaisras Palemono gatvėje esančioje atliekų tvarkymo įmonės aikštelėje kilo apie 21.53 val. Jį gesino gausios ugniagesių pajėgos – daugiau kaip septynios autocisternos.

Kauno gyventojai ketvirtadienio vakarą gavo įspėjamuosius pranešimus apie galimą oro taršą. Žmonės paraginti vengti buvimo lauke, užsidaryti langus. Mieste, net ir nuo gaisravietės nutolusiuose rajonuose, buvo jaučiamas plastiko, svylančių laidų kvapas.

Papildyta 08.40 val.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos duomenimis, gaisro plotas sudarė apie 10 000 kvadratinių metrų, degė visuose trijuose „Žalvario“ gamybiniuose cechuose esančios pavojingos atliekos: senos antrinių žaliavų pakuotės, įvairūs tepalai talpyklose, panaudoti filtrai.

Įmonės darbuotojai dviem krautuvais atkrovė sandėliuojamą produkciją. Likviduojant įvykį buvo sudaryti 5 darbo barai, įkurtas štabas.

Įvykio vietoje dirba Aplinkos apsaugos darbuotojai ir mobili laboratorija, Kauno miesto savivaldybės Civilinės saugos skyriaus darbuotojai, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento mobili pajėgų valdymo grupė.

Vanduo gaisrui gesinti tiekiamas iš 4 hidrantų. Kol kas nepaskelbtas gaisro likvidavimas, budintys ugniagesiai pasikeitė pamainomis.

Papildyta 09.07 val.

Eismas dar uždarytas

Kauno policija informavo, kad apie 22 val. dėl didžiulio gaisro pareigūnai uždarė Palemono gatvę. Kauniečių teigimu, eismas vis dar yra uždarytas ir penktadienio rytą. Automobiliai nukreipiami važiuoti greta esančia gatve.

Kaip Delfi.lt teigė Kauno policijos atstovė, įvykio vietoje dirba du policijos ekipažai, eismas bus uždarytas, kol ugniagesiai nebaigs darbo. Anot jos, naktį įvykio vietoje viešąją tvarką užtikrinę pareigūnai nesusidūrė su incidentais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA