„TeleSofto“ vadovas nusitaikė į R. Abramovičiaus superjachtą, bet sumanymas neišdegė | Kas vyksta Kaune

„TeleSofto“ vadovas nusitaikė į R. Abramovičiaus superjachtą, bet sumanymas neišdegė

R. Belly, R. Tenio nuotr.

Pasipriešinimas Ukrainoje vykdomai Rusijos agresijai reiškiasi įvairiuose pasaulio kampeliuose. Kaip praneša užsienio žiniasklaida, vienas lietuvis Barselonoje nusisamdė laivą, kad galėtų šimtamilijoninę rusų oligarcho Romano Abramovičiaus jachtą pasiųstų ant trijų raidžių. Pasirodo, tas lietuvis buvo Kaune veiklą pradėjusios bendrovės „TeleSoftas“ įkūrėjas ir vadovas Algirdas Stonys.

Kaip ketvirtadienį rašė portalas „Business Insider“, incidentas Barselonos uoste užfiksuotas kovo 3 d. Policijos duomenimis, lietuvis nusisamdė laivą ir šio įgulai nurodė plaukti prie 600 mln. JAV dolerių vertės jachtos „Solaris“, priklausančios rusų oligarchui R. Abramovičiui.

Kai paaiškėjo vyro ketinimai aerozoliniais dažais aprašinėti jachtą, nusamdyto laivo kapitonas su jūreiviu pasipriešino, tuomet asmuo pamėgino perimti transporto priemonės valdymą. Įgula lietuvį užrakino kajutėje ir grįžę į krantą perdavė policijai.

Tiesa, pareigūnai vyro nesuėmė, kadangi jam nebuvo pareikšti jokie kaltinimai. Anot „Business Insider“, beveik 140 m ilgio superjachta kovo 8 d. paliko Barselonos uostą. Po poros dienų R. Abramovičiui ir dar šešiems Rusijos oligarchams, turintiems ryšių su Vladimiru Putinu, įsigaliojo Jungtinės Karalystės įvestos sankcijos.

Antraštėse švystelėjusio moralaus be penkių minučių vandalo tapatybę atskleidė Andrius Tapinas. Pasirodo, šis lietuvis – Kaune būstinę turinčios IT įmonės „TeleSoftas“ įkūrėjas ir vadovas A. Stonys. Apie nenusisekusį, bet garbingą mėginimą A. Tapinas pateikė, jo žodžiais, tikrąją informaciją iš vidaus.

„Filmuojam „Auksinį protą”, stoviu šalia Valinsko, bet telefonas šalia. Ir filmavimo metu tas lietuvis man atsiunčia „Solario” nuotrauką – darom, sako? Sakau – darom. „P..ė jai” – sako jis ir po to kuriam laikui dingsta ir tik kitą dieną vėl apsireiškia šiek tiek nusivylęs ir antrankių nuspaustom rankomis. Tačiau bent jau pabandė.

Tas lietuvis – tai Algirdas Stonys, geras mano bičiulis ir vienos didžiausių ir kiečiausių Lietuvos IT bendrovių „Telesoftas” įkūrėjas ir vadovas. Algirdai, tu mano herojus!“ – deklaravo A. Tapinas.

Žurnalo „Forbes“ 2021-ųjų duomenimis, 55-erių R. Abramovičiaus valdomas turtas vertas 14,5 mlrd. JAV dolerių. Žlugus Sovietų Sąjungai, oligarchas praturtėjo spekuliuodamas naftos ir aliuminio pramonės įmonėmis. R. Abramovičiui priklauso futbolo klubas „Chelsea F.C.“, superjachtos „Eclipse“ ir „Solaris“, kiti laivai, jis turi Rusijos, Izraelio ir Portugalijos pilietybes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA