Nuo metų pradžios kauniečio rūsys buvo apsemtas 5 kartus, tačiau tarnybos pagalbos vis nesuteikia – Kas vyksta Kaune

Nuo metų pradžios kauniečio rūsys buvo apsemtas 5 kartus, tačiau tarnybos pagalbos vis nesuteikia

Skaitytojo nuotr.

Antradienį su portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija susisiekė kaunietis, kuris pateko į nemalonią situaciją – atsikėlęs ryte rado skęstantį rūsį. Per šiuos metus rūsys buvo apsemtas net 5 kartus, tačiau avarinės tarnybos nesiruošia padėti.

Laiško autorius, kuris gyvena Sargėnuose, Vakarų gatvėje 12, teigė, kad su „Kauno vandenimis“ kovoja jau 10 metų, mat jo namo rūsys būna užtvindomas bent kelis kartus per metus.

„Norėčiau, kad toks dalykas būtų paviešintas, nes, kiek žinau, nukentėjusių yra labai daug, įskaitant Domeikavą, Giraitę, Romainius, Aleksotą, Garliavą. 10 metų kovojame su „Kauno vandenimis“, nes kasmet bent po keletą kartų yra semiamas rūsys. Šiais metais pirmą kartą apsėmė sausio 3 dieną, antrą kartą vasario 4 dieną. Taip pat vasario 15, 17, 21 dienomis“, – laiške rašė vyras.

Kaunietis esą jau ne vieną kartą kreipėsi į avarines tarnybas, tačiau pagalbos nesulaukė, nes „Kauno vandenys“ neva neturi tinkamos įrangos – siurblinės nepajėgios išsiurbti tokio kiekio vandens.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” komentavo „Kauno vandenų“ atstovė Vaida Bytautė, Vakarų gatvės gyventojų problema yra žinoma, tačiau už paviršinių nuotekų tvarką Kauno rajone yra atsakingi „Giraitės vandenys“.

„Pagrindinė problema, kad Kauno rajone nėra išvystyta lietaus nuotekų sistema. Paviršinis vanduo subėga į mūsų bendrovės nuotekų tinklus. Siurblinės nėra pritaikytos tokiam kiekiui vandens, todėl nespėja jo perpumpuoti“, – teigė V. Bytautė.

Primename, kad su beveik panašia situacija susidūrė ir dar vienas kaunietis. Nors tada gyventojai nukentėjo pirmą kartą, su kitais pasidalinti iškilusia problema privertė būtent vangi tarnybų reakcija.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA