Šančiuose vėl siautėja gulbių žudikas | Kas vyksta Kaune

Šančiuose vėl siautėja gulbių žudikas

Kauniečiai sunerimę dėl žiauraus radinio Žemuosiuose Šančiuose, Nemuno pakrantėje rasta gulbė be galvos. Kas taip pasielgė vis dar nėra aišku, o panašūs įvykiai yra užfiksuoti ir anksčiau.

„Gulbėm vėl kaklus pjauna. Šančiuose, krantinėje“, – rašė kaunietis.

Prieš nepilnus metus laiko, Žemuosiuose Šančiuose taip pat buvo užfiksuoti makabriški vaizdai, kai pakrantėje buvo rasta nupjauta gulbės galva.

Kauniečiai diskutavo kas galėjo taip žiauriai pasielgti su gyvūnu, vieni teigė, kad gal tai gyvūno darbas, kitų dėmesys krypo į dvikojus padarus.

„Kažkaip nesinori tikėti, kad tai žmogaus darbas. Gal plėšrūnų tai darbas? Matosi, kad tai jauniklio būta, o jie dar nemoka saugotis. Kita vertus tai gali būti ir žmogaus šėrimo netinkamu metų laiku (prijaukinimo) pasekmė, tiesiog paukščiai praranda savisaugos instinktus“, – rašė Giedrius.

„Gyvūnai taip nedaro, jeigu papjovė, tai visą nusineštų, jiems galva irgi valgoma“, – tada teigė Artūras.

Tuo metu į įvykio tyrimą įsitraukė ir policijos pareigūnai ir buvo pradėtas ikiteisminis procesas.

Kaip tuomet informavo Kauno AVPK atstovė žiniasklaidai Odeta Vaitkevičienė, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl žiauraus elgesio su gyvūnais.

Už analogišką žiaurų išpuolį prieš gyvūnus buvo numatytas Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 310 str., dėl žiauraus elgesio su gyvūnais. Už tai numatyta atsakomybė – viešieji darbai arba bauda, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA