Kauniečiai fiksuoja makabrišką išpuolį prieš Žemųjų Šančių gulbes: rasta nupjauta galva | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai fiksuoja makabrišką išpuolį prieš Žemųjų Šančių gulbes: rasta nupjauta galva

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauniečiai ketvirtadienio popietę liko šokiruoti, kai besivaikščiojant Nemuno pakrante rado išniekintą gulbę – čia sniege mėtėsi nupjauta paukščio galva. Dėl galimai žiauraus elgesio su laukiniu gyvūnų, Kauno pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Vietinė bendruomenė nerimauja dėl siautėjančio žiauraus padaro.

Žemųjų Šančių bendruomenės „Facebook“ paskyroje gyventojai pasidalijo šokiruojančiomis nuotraukomis, kuriose matyti gulbės galva. Kaip teigė gyventojai, tokie vaizdai matomi jau ne pirmą kartą, gyventojai rezga planus, kaip galima būtų rasti taip žiauriai pasielgusius asmenis.

„Nebeturiu žodžių komentuot. Bet tai jau trečia nukirsta gulbės galva. Kūnas nusineštas… Ir tai ne gyvūno darbas“, – rašė nuotraukomis pasidalinusi Rita.

Nupjauta gulbės galva Žemuosiuose Šančiuose / Žemųjų Šančių bendruomenės „Facebook“ grupės nuotr.

Vaizdai iš tiesų šokiruoja, o Šančių gyventojai ar visgi tai galėjo būti gyvūno darbo ar deja, bet pasidarbavo šitaip dvikojis padaras.

„Kažkaip nesinori tikėti, kad tai žmogaus darbas. Gal plėšrūnų tai darbas? Matosi, kad tai jauniklio būta, o jie dar nemoka saugotis. Kita vertus tai gali būti ir žmogaus šėrimo netinkamu metų laiku (prijaukinimo) pasekmė, tiesiog paukščiai praranda savisaugos instinktus“, – rašė Giedrius.

Kiti bendruomenės nariai suskubo prieštarauti, kad laukiniai gyvūnai šitaip įprastai nesielgia ir nepalieka dalies sumedžioto gyvūno.

„Gyvūnai taip nedaro, jeigu papjovė, tai visą nusineštų, jiems galva irgi valgoma“, – teigė Artūras.

Kaip rašė bendruomenės nariai, toks žiaurus atvejis užfiksuojamas ne pirmą kartą, gyventojų teigimu per dvi savaites rastos jau trys nupjautos gulbių galvos.

Nupjauta gulbės galva Žemuosiuose Šančiuose / Žemųjų Šančių bendruomenės „Facebook“ grupės nuotr.

Apie įvykį policijos pareigūnai pranešimo nebuvo gavę, tačiau viešojoje erdvėje pasirodžiusi informacija paskatino imtis veiksmų.

„Pranešimo iki šios dienos neesame gavę. Pasirodžius informacijai viešojoje erdvėje, mūsų pareigūnai išvyko patikslinti informaciją. Įvykio vietoje rasta galimai nukirstos/nupjautos gulbės galva“ – komentavo Odeta Vaitkevičienė, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė žiniasklaidai.

Ji informavo, kad policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl žiauraus elgesio su gyvūnais.

„Pradedamas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 310 str., dėl žiauraus elgesio su gyvūnais. Už tai numatyta atsakomybė – viešieji darbai arba bauda, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų“, – apie numatomas sankcijas kalbėjo ji.

Pareigūnai kviečia asmenis, pastarosiomis dienomis pastebėjusius gyvūnų dalis ar turinčius kitos, tyrimui galimai reikšmingos informacijos, kreiptis į Kauno apskrities policijos pareigūnus el. paštu info@kaunas.policija.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA