Fiksuoja kaunietis: prie pat Senamiesčio apsilankė laukiniai svečiai | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja kaunietis: prie pat Senamiesčio apsilankė laukiniai svečiai

Laukiniai gyvūnai, panašu, pamėgo Kauną – skaitytojai jau ne pirmą kartą fiksuoja judriose miesto vietose apsilankiusius miško svečius. Šįkart ilgakojė įamžinta netoli Kauno senamiesčio.

Neįprastas svečias birželio pabaigoje kauniečių buvo įamžintas netoli geležinkelio stoties. Tąkart skaitytojai susisiekė su žurnalistais, nežinodami kur toliau kreiptis, nes tarnybos atrodo į nelaimėje esantį gyvūną žvelgia abejingai.

Ketvirtadienio popietę stirna pastebėta ir netoli senamiesčio. „Stirna Kauno apžvalgos aikštelėje”, – pranešė skaitytojas. Kaip matyti vaizdo įraše, laukinis gyvūnas mėgaujasi Aleksoto kalną puošiančiais augalais.

Mieste esančios gėrybės miško svečius viliojo ir praėjusią vasarą. Tąkart kauniečių kieme esančios avietės ir kitos gėrybės taip pat sulaukė sirnino dėmesio, tačiau kauniečiams pastebėjus, kad gyvūnas negali pabėgti buvo surengta jo gelbėjimo operacija ir gyvūnas buvo išgabentas.

Kaip anksčiau nurodė gyvūną gelbėjusios organizacijos atstovė, jei privačioje teritorijoje apsigyvena laukinis gyvūnas, tai pirma taisyklė – stengtis leisti jiems judėti laisvai – išardyti tvoras, atverti vartus. Atstovų teigimu gyvūnai bėga iš miškų, pabaidyti medžiotojų ar dėl rujos, o kartais miesto žaliuosiuose plotuose ir apsigyvena.

Aplinkos apsaugos departamento (AAD) viešųjų ryšių specialistė Ieva Krikštopaitytė anksčiau yra minėjusi, kad sužaloto ar nelaimėn papuolusio gyvūno likimą sprendžia pranešimą priėmęs aplinkosaugininkas.

Apie žvėris reikia informuoti Aplinkos apsaugos departamento Pranešimų priėmimo skyrių (telefonu 8 5 273 2995) arba pateikti informaciją Bendrajam pagalbos centrui numeriu 112. Tai padaryti galima bet kuriuo paros metu, teikiant informaciją reikia nurodyti kiek įmanoma tikslesnę vietą ir apibūdinti gyvūną.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA