Žaliakalnyje iš po sniego išniro banginis | Kas vyksta Kaune

Žaliakalnyje iš po sniego išniro banginis

Skaitytojo nuotr.

Gausiu sniegu džiuginanti žiema per karantiną kauniečiams nuobodžiauti tikrai neleidžia. Atšilus orams ir vėl pradėjus lipti sniegui, miestiečiai pasineria į vis naują žiemos skulptūrų projektą, štai šį savaitgalį Žaliakalnyje iš po sniego išniro banginis.

„Pradėjus šilti orui pas mus kieme netikėtai iš po storo sniego sluoksnio išniro banginis. Žmona pradėjo projektą dar tada, kai sniegas nelipo. Tiesiog buvo sniego kalnas. Pagaliau oras atšilo, sniegas pradėjo lipti ir vakar vėlai vakare banginis buvo baigtas. Juokaujam, kad banginis atplaukė padėkoti, už tai, kad per pandemiją sumažėjo klimato atšilimas“, – savaitgalį užbaigtą žiemos projektą apibūdina skaitytojas.

Tiesa, šią žiemą kauniečiai kaip reikiant išlaisvino savo meninius gabumus. Portalas „Kas vyksta Kaune“ jau rašė, kad praeivių akis džiugino ne tik tradiciniai seniai besmegeniai, Kaune galima buvo sutikti ir krokodilų, ir meškų, o štai Draugystės parke buvo įrengtas visas eskimų žiemos būstų – iglu – miestelis.

Kauniečių sniego skulptūros

Plūsta šiltų orų banga iš vakarų

Limpančiu sniegu dar bus galima pasidžiaugti. Lietuvos hidrometeorologijos duomenimis, pirmadienio dieną numatoma debesuota su pragiedruliais, kritulių neturėtų būti, vietomis rūkas. Naktį daug kur, dieną vietomis plikledis. Vėjas pietvakarių, 3–8 m/s. Žemiausia temperatūra naktį 0–5 laipsniai šalčio, aukščiausia dieną 2–7 laipsniai šilumos.

Vasario 23-os naktis bus be žymesnių kritulių, dieną kai kur numatomi nedideli krituliai. Naktį daug kur plikledis, vietomis silpna lijundra, kai kur rūkas. Vėjas naktį pietryčių, nestiprus, dieną pereinantis į pietų, pietvakarių, stiprės iki apysmarkio. Temperatūra naktį 0–5 laipsniai šalčio, dieną 0–5 laipsniai šilumos.

Vasario 24 d. vietomis nedideli krituliai, daug kur rūkas. Naktį rytinėje šalies pusėje plikledis, kai kur lijundra. Vėjas pietvakarių, vakarų, rims iki vidutinio. Temperatūra naktį nuo 1 laipsnio šalčio iki 3 laipsnių šilumos, rytiniuose rajonuose vietomis iki 4 laipsnių šalčio, dieną 3–8 laipsniai šilumos.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA