Draugystės parke užvirė namukų bumas | Kas vyksta Kaune

Draugystės parke užvirė namukų bumas

Iškritus gausiam sniegui „Kas vyksta Kaune“ redakciją užgulė išradingų kauniečių kūriniai. Miestiečiai dalijasi ne tik tradiciniais sniego seniais, štai Draugystės parke įrengtas visas eskimų žiemos būstų – iglu – miestelis.

„Draugystės parke namukų bumas. Tikimės, kad niekas negriaus, o prisijungs prie namelių statybų“, – praskaidrinti karantino dienas kviečia kaunietis, čia pat pasidalijęs ir vaizdo įrašu su namelio architektais.

Vyro teigimu, į naujojo Kauno „kvartalo“ statybas noriai jungiasi ir į parką pasivaikščioti užsukę kauniečiai, ir jau sniego senius lipdę vaikai. „Prie mūsų per tris valandas prisijungė 4-5 statytojai saugiu atstumu“, – pabrėžia vyras.

Tuo metu kitur kaip grybai po lietaus kyla seniai besmegeniai. Skaitytojai dalijasi Panemunės šile suridentu linksmu sniego seniu Petru, kuris džiugino praeivius.

Sniego senis – Petras / Skaitytojo nuotr.

O štai kiti klasikinę besmegenio temą pasuko tikrų gyvūnų kryptimi. Namų kieme Domeikavoje nulipdyta kaip iš akies traukta panda tamsiais akių apvadais, padabinta „apsiaustu“ juodomis sagomis.

Sniego panda / Skaitytojos nuotr.

Sniegas ilgai nelips

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šiandien bus debesuota su nedideliais pragiedruliais. Vietomis, daugiausia Vakarų Lietuvoje, krituliai, vyraus sniegas. Daug kur plikledis, kai kur galima silpna lijundra, vėjas besikeičiančios krypties, 3–8 m/s. Aukščiausia temperatūra nuo 3 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos.

Sausio 29 d. daug kur truputį pasnigs, naktį gausiau snigs kai kuriuose vakariniuose, pietiniuose rajonuose. Vėjas naktį nepastovios krypties, dieną šiaurės vakarų, 3–8 m/s. Temperatūra naktį 4–9, vietomis iki 13 laipsnių šalčio, dieną 0–5 laipsniai šalčio.

Sausio 30 d. vietomis nedidelis sniegas. Vėjas vakarų, 5–10 m/s. Temperatūra naktį 5–10, vietomis iki 13, pajūryje 2–4 laipsniai šalčio, dieną 0–5 laipsniai šalčio.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA