Parvykstančiųjų į Lietuvą kontrolė kol kas nebus stiprinama | Kas vyksta Kaune

Parvykstančiųjų į Lietuvą kontrolė kol kas nebus stiprinama

BNS 2020/07/14 10:19
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Šiuo metu nėra poreikio dėl kai kuriose šalyse vėl didėjančio sergamumo koronavirusu stiprinti į Lietuvą parvykstančių žmonių kontrolę, sako vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Ji LRT radijui antradienį teigė, kad įvesti automobiliais valstybės sieną kertančių asmenų kontrolės nėra planuojama.

„Tai reikštų, kad mes tikrintume, kad vėl būtų uždarytos sienos. Tikrai šiuo metu nėra tokia sudėtinga situacija, kad žmones laikytume įtampoje ir negalėtų keliauti bent jau į artimesnę valstybę, kur epidemiologinė situacija yra gera“, – sakė ministrė.

Pradėjus tikrinti žmones pasirinktinai, neuždarant sienų, pasak R.Tamašunienės, atsirastų galimybė gudrauti, nes būtų pernelyg sunku patikrinti, iš kokios šalies žmonės iš tiesų parvyksta.

„Neracionalu išnaudoti mūsų pasieniečių pajėgas tokia dalykui“, – sakė ministrė.

Vis dėlto ji gyrė parvykstančiuosius už sąmoningumą vertinant paveiktų šalių sąrašus ir laikantis rekomendacijų saviizoliuotis.

„Tikimės, kad vis dėlto tų įvežtinių atvejų bus, kaip ir šiuo metu yra, tik pavieniai“, – teigė R. Tamašunienė.

Pasak jos, Bendrasis pagalbos centras dar sulaukia pranešimų iš visuomenės, kad žmonės gali nesilaikyti saviizoliacijos ir, jeigu yra reikalas, juos įspėja, bet jų gerokai sumažėjo.

„Tų atvejų tikrai labai mažėja, ir bendroje suvestinėje mes matome jau pavienius atvejus – anksčiau būdavo šimtai, dabar vos keli atvejai“, – sakė ministrė.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pirmadienį įspėjo, kad koronaviruso atvejų šuolį gali lemti išaugęs sergamumas populiariuose kurortuose, į kuriuos yra išvykę šimtai lietuvių. Pasak jo, epidemiologinę situaciją Lietuvoje lems tai, ar šie žmonės laikysis reikalavimų saviizoliuotis.

Nuo birželio pradžios Lietuvoje užfiksuoti 48 įvežtiniai koronaviruso atvejai.

Šiuo metu sąraše šalių, iš kurių grįžus privalu izoliuotis, yra 63 šalys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA