Atnaujintame koronaviruso paveiktų šalių sąraše – dar viena valstybė | Kas vyksta Kaune

Atnaujintame koronaviruso paveiktų šalių sąraše – dar viena valstybė

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Gana papildė sąrašą šalių, iš kurių grįžus bus privaloma 14 dienų izoliacija. Praėjusią savaitę į sąrašą taip pat buvo įtrauktos Rumunija, Bulgarija, Mergelių salos, Seišeliai, Džibutis, San Marinas ir Svazilandas. Sąrašas taikomas grįžtantiems mūsų šalies gyventojams ir tiems užsieniečiams, kurie turi leidimą atvykti į Lietuvą.

Visų COVID-19 paveiktų šalių sąrašą rasite čia. Sąrašas įsigalioja nuo liepos 13 dienos, rašoma SAM pranešime žibiasklaidai.

Šią savaitę iš paveiktų šalių sąrašo išbrauktas Pakistanas bei Centrinės Afrikos Respublika. Iš viso sąraše – 63 šalys.

Paveiktomis laikomos tos šalys, kuriose sergamumo koronavirusine infekcija rodiklis per paskutiniąsias 14 dienų yra didesnis nei 25 atvejai 100 tūkst. gyventojų.

Numatyta, kad iš paveiktų šalių sąraše esančių valstybių sugrįžusieji ar atvykusieji per 24 valandas turi užsiregistruoti, pateikdami savo duomenis Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui (NVSC).

Tokiems asmenims bus privaloma 14 dienų izoliacija, net jeigu per paveiktą šalį jie vyko tranzitu. Tokia tvarka galioja ir iš šių šalių grįžtantiems Lietuvos piliečiams, ir leidimą atvykti turintiems užsieniečiams.

Labiausiai paveiktų valstybių sąrašas yra atnaujinamas atsižvelgiant į epidemiologinius rodiklius užsienio šalyse.

Intensyvesnis testavimas dėl koronaviruso – keturiose Lietuvos savivaldybėse

Vilniaus, Anykščių, Trakų ir Kretingos rajonų gyventojai liepos 13-19 dienomis bus intensyviau profilaktiškai tiriama dėl koronaviruso infekcijos. Šiose savivaldybėse fiksuojamas didesnis sergamumas šia infekcija nei kitose Lietuvos savivaldybėse.

Patvirtintas Lietuvos epidemiologinis rodiklis yra 1,9 atvejo, tenkančio 100 tūkst. gyventojų. Testavimo apimtys didinamos tose savivaldybėse, kuriose sergamumo rodiklis 100 tūkst. gyventojų yra didesnis kaip 5 ir per paskutines 14 dienų yra nustatytas daugiau nei vienas užsikrėtimu koronaviruso infekcija atvejis.

Anykščių rajone sergamumo rodiklis šiuo metu yra 8,7, Vilniaus rajone – 7, Trakų rajone – 6,1, o Kretingos rajone – 5,3.

Tad šiose savivaldybėse šią savaitę profilaktiškai bus tiriami gydymo įstaigų darbuotojai. Gydymo įstaigų pacientai šiose savivaldybėse bus tiriami atsitiktine tvarka.

Kiti darbuotojai, kurių darbo specifika susijusi su klientų aptarnavimu, pavyzdžiui, dirbantys vaistinėse, parduotuvėse, minėtose savivaldybėse, bus tiriami atsitiktine tvarka. Jų registracija bus vykdoma Karštąja koronos linija numeriu 1808, žmonės turės atvykti į mobiliuosius punktus.

Praėjusią savaitę savivaldybių, kuriose 14 dienų sergamumas koronaviruso infekcija, skaičiuojamas 100 tūkst. gyventojų, didesnis už Lietuvos vidurkį, buvo dvi – Radviliškio ir Vilniaus rajonų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA