Nidos oro uoste leidęsi kauniečiai žemę pasiekė nesėkmingai | Kas vyksta Kaune

Nidos oro uoste leidęsi kauniečiai žemę pasiekė nesėkmingai

Kas vyksta Kaune, DELFI 2020/07/13 14:13
DELFI nuotr.

Į Nidos oro uostą orlaiviu besileidžiantys kauniečiai žemę pasiekė nesėkmingai, nedidelį lėktuvą pagavo vėjo gūsis, laimei, lėktuve buvę žmonės nenukentėjo.

Liepos 12 dieną nelaimė nutiko Nidoje, pasak Civilinės aviacijos administracijos direktoriaus pavaduotojo Alvydo Šumsko, lėktuvas jau buvo palietęs nusileidimo taką, bet vėjas mažą orlaivį nubloškė į pievą.

„Kas vyksta Kaune“ duomenimis, lėktuve buvo du kauniečiai, jie nenukentėjo. Tačiau dvivietis ultralengvasis orlaivis „Bristell“ apgadintas gan stipriai.

Mažieji orlaiviai Nidoje gali leistis po kelerių metų pertraukos. Tai buvo leidžiama 2016-aisiais, bet po metų įsigaliojo Lietuvos kariuomenės vado įsakymas, ribojantis civilinių orlaivių skrydžius pasienio zonoje. Šis apribojimas pradėtas taikyti ir Nidos lauko nusileidimo aikštelei. Nidos aerodromo veiklos pradžią pažymėjo Valstybės dieną, liepos 6-ąją, čia vyksianti Aviacijos šventė.

Anot Neringos savivaldybės, tam, kad Nidoje vėl galėtų leistis mažieji orlaiviai, atlikti miškotvarkos projekte numatyti darbai, padarytas būtinas žymėjimas, įrangos montavimas, įrengtas radijo ryšys, tuomet kreiptasi į Transporto kompetencijų agentūros Civilinės aviacijos departamentą dėl leidimo aerodromui eksploatuoti.

Komisijai atliktus specialiųjų reikalavimų įvertinimą, Neringos savivaldybės administracijai suteiktas Aerodromo tinkamumo naudoti pažymėjimas, reiškiantis, kad infrastruktūra Nidoje atitinka aerodromams nustatytus reikalavimus ir gali būti naudojama civilinių orlaivių skrydžiams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA