Policija siūlo savivaldybėms įrengti specialias vietas skirtas lenktynėms | Kas vyksta Kaune

Policija siūlo savivaldybėms įrengti specialias vietas skirtas lenktynėms

R. Tenio nuotr.

Policijos departamentas kreipėsi į Savivaldybių asociaciją dėl bendradarbiavimo ir priemonių organizavimo, siekiant užkardyti nelegalių lenktynių organizavimą.

Pastaruoju metu šalyje stebimas nelegalių lenktynių, kurių metu kyla pavojus žmonių sveikatai, gyvybei bei turtui, skaičiaus augimas. Policija, užtikrindama saugų eismą, organizuoja priemones, kuriomis siekiama identifikuoti tokių lenktynių dalyvius ir juos patraukti teisinėn atsakomybėn.

Pareigūnai pranešime spaudai atkreipia dėmesį, kad nelegalios lenktynės yra populiarios ypač tarp jaunų vairuotojų, o bausmių dydžiai ne visada daro įtaką šių asmenų elgesio pokyčiams.

Todėl, pasak policijos, žmonių noras rungtyniauti šia forma bei bausmių neefektyvumas suponuoja valstybės ir savivaldybių institucijoms pareigą sudaryti sąlygas žmonėms tai daryti legaliai bei saugiai.

Policijos nuomone, siekiant išvengti skaudžių pasekmių ir atsižvelgiant į žmonių, norinčių lenktyniauti automobiliais, norus, būtų tikslinga savivaldybėse numatyti (įrengti) lenktyniavimui saugias vietas.

Šios vietos turėtų tinkamą lenktynių trasą ir kelio dangą, dalyvių instruktavimą bei priežiūra, saugias vietas žiūrovams, medicinos atstovus ir pan.

Pareigūnai tikisi, kad žmonės, turėdami galimybę lenktyniauti saugiai ir legaliai, rinksis tokią lenktynių formą, o ne nelegalias lenktynes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA