Vilniaus dovana Kaunui – 612 bijūnų žiedų šventiniam stalui | Kas vyksta Kaune

Vilniaus dovana Kaunui – 612 bijūnų žiedų šventiniam stalui

R. Tenio nuotr.

Vilnius Kauno miesto gimtadienį pakvietė švęsti dvigubai. Kauniečiams 612-ojo gimtadienio proga padovanojo tiek pat gražiausių pavasario gėlių – baltų bijūnų. Gėlių žiedai šįvakar buvo dalinami Laisvės alėjoje, kurie papuošė kauniečių staliukus, kur ir buvo planuojama pagrindinė miesto gimtadienio šventė.

Švęsti kviečiami buvo ir vilniečiai – šiandien Vilniaus senamiestyje esančių lauko kavinių staliukus nuklojo taip pat 612 žiedų, rašoma Vilniaus miesto savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

„Karantinas apribojo visuotinę galimybę švęsti. Tad galvodami, kaip nustebinti laikinąją sostinę, nusprendėme juos pradžiuginti padovanodami jiems 612 gėlių žiedų, kurie papuoš kauniečių lauko staliukus ar kitas erdves, kuriose vyks šventimas. Į šventę, tikiuosi, įsijungs ir vilniečiai visame sostinės Senamiestyje. Sveikiname Kauną!“, – sveikino Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Vilniaus dovana Kaunui / Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.

Vilniaus miesto savivaldybė kartu su įmone „Žydi gėlės“ šiandien per pietus Senamiestyje įsikūrusioms lauko kavinėms padovanojo 612 žiedų. Kauniečiams bijūnų žiedai buvo dalinami nuo 17 val., pradedant nuo Laisvės alėjoje pastatytų šventės staliukų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA