Koronaviruso poveikis internetui – „Netflix“ ir „YouTube“ teks žiūrėti prastesne kokybe | Kas vyksta Kaune

Koronaviruso poveikis internetui – „Netflix“ ir „YouTube“ teks žiūrėti prastesne kokybe

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Europos Sąjunga (ES) paskelbė, jog srautinio vaizdo tiekėjai, kaip „Netflix“ turi sumažinti teikiamų filmų raišką, kad būtų galima susidoroti su vis didesniu interneto apkrovimu.

Kaip teigė komisaras atsakingas už vidinę rinką ir paslaugas ES Thierry Breton savo „Twitter“ paskyroje, pastaruoju metu interneto infrastruktūra Europoje ir Jungtinėse Valstijose turi atlaikyti vis didesnę vartotojų paklausą. Priežastis paprasta – šimtai tūkstančių darbuotojų dirba iš namų dėl karantino, kuris įvestas siekiant suvaldyti viruso plitimą.

Dėl to, pasak jo, siekiant užtikrinti visiems gyventojams sklandų interneto tiekimą, reikia imtis veiksmų mažinančių interneto apkrovimą. Vienas iš būdų tai padaryti yra riboti platformų, kaip jau minėta „Netflix“, internetinį srautą.

O tai pasiekti galima pateikiant turinį žemesne raiška. Komisaras atskleidė, kad jau turėjo svarbų pokalbį su „Netflix“ vadovu Reed Hastings dėl konkrečių veiksmų.

CNN praneša, kad nuo kovo 20-osios „Netflix“ oficialiai 25 procentais sumažino siuntimo greitį, perduodantį video srautą vartotojams. Prie įmonės planuoja prisijungti ir vaizdo įrašų gigantė „YouTube“. Ji sieks sumažinti teikiamų video kokybę ne tik Europos Sąjungoje, bet ir Jungtinėje Karalystėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA