Dėl koronaviruso plitimo skelbiama pasaulinė ekstremali situacija – Kas vyksta Kaune

Dėl koronaviruso plitimo skelbiama pasaulinė ekstremali situacija

delfi.lt 2020/01/31 09:30

Jungtinių Tautų sveikatos apsaugos agentūra ketvirtadienį paskelbė Kinijoje prasidėjusį naujojo koronaviruso protrūkį tarptautinio masto ekstremalia visuomenės sveikatai padėtimi.

Šis retai skelbiamas įvertinimas turėtų padėti geriau koordinuoti tarptautines pastangas įveikti šią ligą.

„Mūsų didžiausias susirūpinimas – kad virusas išplis į šalis, kur sveikatos apsaugos sistemos silpnesnės… Tai nėra balsavimas dėl nepasitikėjimo Kinija“, – per spaudos konferenciją Ženevoje sakė Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas.

JAV sveikatos apsaugos pareigūnai ketvirtadienį pranešė nustatę pirmą šalyje atvejį, kai asmuo užsikrėtė koronavirusu nuo kito žmogaus.

Kaip pranešama, vienas vyras užsikrėtė šiuo nauju virusu nuo savo žmonos.

„Antras žmogus, kuriam Ilinojuje diagnozuotas naujasis koronavirusas, yra Čikagos gyventojas; jis yra sutuoktinis [moters], kuriai pirmajai Ilinojuje buvo diagnozuotas“ šis virusas, sakė Ligų kontrolės ir prevencijos centro (CDC) direktorius Robertas Redfieldas.

Pirmas asmuo, kuriam JAV buvo diagnozuotas šis virusas, buvo į šeštą dešimtį metų įkopusi moteris, neseniai apsilankiusi koronaviruso protrūkio židiniu tapusiame Kinijos Uhano mieste. Jos sutuoktinis Kinijoje nesilankė.

Ketvirtadienį naujojo koronaviruso aukų skaičius išaugo iki 170, juo užsikrėtę yra daugiau nei 7 700 žmonių, pranešė Kinijos vyriausybė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA