Ar didieji Kauno prekybos centrai ruošiasi naujai pandemijos bangai? | Kas vyksta Kaune

Ar didieji Kauno prekybos centrai ruošiasi naujai pandemijos bangai?

R. Tenio nuotr.

Atėjus šaltajam sezonui, virusų plitimas ir sergančiųjų skaičius Lietuvoje didėja. Kauno apskrityje praeitą savaitę užfiksuota 50 gripo, 1207 COVID-19 ir 7049 kitų ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų (ŪVKTI) atvejų. Miestiečiai, lankydamiesi Kauno „Akropolyje“, pastebėjo prie liftų iškabintus įspėjimus, primenančius, kad labai jau glaudžiai bičiuliautis su svetimais nereikėtų.

Naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ informavęs kaunietis prekybos centre prie liftų pamatė perspėjimus, kad įrenginiu turėtų naudotis ne daugiau kaip du vienos šeimos asmenys. Jis teiravosi, ar prekybos centras ruošiasi pandemijos bangai.

Kauno „Akropolyje“ – rekomendacijos lankytojams

Situaciją „Akropolyje“ pakomentavo prekybos ir pramogų centro valdytoja Brigita Kuodytė, nurodžiusi, jog lankytojų saugumas yra labai svarbu, todėl imamasi priemonių jam užtikrinti.

„Prekybos centro darbuotojų ir lankytojų saugumas yra mūsų prioritetas. Per koronaviruso pandemiją taikytos rekomendacijos šaltuoju metų laiku daugėjant susirgimų peršalimo ligomis išlieka aktualios, todėl prie Kauno „Akropolio“ įėjimų ir pastate esančių liftų pakabinta rekomendacinio pobūdžio informacija.

Ja lankytojams ir PPC darbuotojams primename apie svarbą laikytis higienos ir saugaus atstumo rekomendacijų“, – teigė B. Kuodytė.

Akropolio liftas
Įspėjimas Kauno „Akropolyje“ / R. Tenio nuotr.

„Mega“ papildomų priemonių netaiko

Apie lankytojams teikiamas įspėjimus ar įvestus papildomus ribojimus taip pat pasiteiravome prekybos ir laisvalaikio centrą „Mega“ valdančios bendrovės „Baltic RED“. Šios atstovai teigė situaciją stebintys ir besilaikantys visuomenės sveikatą prižiūrinčių institucijų rekomendacijų.

„Šiuo metu prekybos ir laisvalaikio centras „Mega“ nėra įdiegęs papildomų koronaviruso prevencijos priemonių. Vis dėlto nuolat stebime, kaip keičiasi sergamumo koronavirusu statistika Lietuvoje ir, jeigu koronaviruso atvejų šalyje reikšmingai daugėtų, o įgaliotosios visuomenės sveikatos priežiūros institucijos rekomenduotų taikyti papildomas prevencijos priemones sergamumui šalyje sumažinti, priimtume operatyvius sprendimus, kaip saugiai aptarnauti mūsų lankytojus“, – teigė jie.

Sergamumas auga

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, per savaitę sergančiųjų gripu, ŪVKTI ir COVID-19 liga skaičius dar padidėjo. Bendras sergamumo šiomis ligomis rodiklis lapkričio 20–26 d. (47-ąją savaitę) siekė 1404,1 atvejo 100 tūkst. gyventojų, lapkričio 13–19 d. (46-ąją savaitę) jis buvo mažesnis – 1183,6 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Mažiausias sergamumo gripu, ŪVKTI ir COVID-19 liga rodiklis praėjusią savaitę buvo užregistruotas Utenos apskrityje, didžiausias – Vilniaus apskrityje. Epideminis sergamumo lygis buvo pasiektas septyniose savivaldybėse, t. y. peržengta 1500 atvejų 100 tūkst. gyventojų riba: Vilniaus mieste ir rajone, Marijampolėje, Kazlų Rūdoje, Klaipėdos mieste, Kauno ir Jonavos rajonuose.

Lapkričio 20–26 d. Lietuvoje dėl gripo į ligonines buvo paguldyta 17 asmenų: 8 vaikai (0–17 m.), 1 asmuo, priklausantis 18–64 m. amžiaus grupei, ir 8 vyresni nei 65 m. amžiaus asmenys. Intensyvios terapijos skyriuose buvo gydomi 2 asmenys (vyresni nei 65 m.).

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA