Auga sergamumas gripu ir COVID-19: premjerė atsakė, ar planuojami ribojimai | Kas vyksta Kaune

Auga sergamumas gripu ir COVID-19: premjerė atsakė, ar planuojami ribojimai

BNS 2023/12/07 12:12
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Nors sergamumas gripu ir COVID-19 auga, situacija nėra grėsminga, todėl nėra pagrindo svarstyti įvesti kokius nors ribojimus, teigia premjerė Ingrida Šimonytė.

„Tikrai ne“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė Vyriausybės vadovė, paklausta, ar augant sergamumui nesvarstoma įvesti kokių nors ribojimų.

Jos teigimu, nepaisant to, kad susirgimų COVID-19 skaičius artėja prie to, kuris buvo pandemijos pradžioje, situacija iš esmės yra kitokia, nes mirčių atvejų ir ligoninių užimtumas smarkiai skiriasi.

„Nėra jokios rizikos sveikatos sistemai, nes dabar užimtų lovų skaičius ligoniais, kurie turi COVID-19 diagnozę, bet nebūtinai dėl COVID-19 yra paguldyti į ligoninę, yra apie 170, užimtų reanimacijos lovų skaičius laikosi apie dešimt kiekvieną dieną, jis kartais pakyla, kartais sumažėja, tad tikrai nematome grėsmės sveikatos sistemai dėl ko reikėtų kokių nors papildomų priemonių“, – tvirtino I. Šimonytė.

Ji atkreipė dėmesį, kad dabar nuo COVID-19 daugiausia miršta nesiskiepiję asmenys arba tie, kas pasiskiepijo „su pirmąja banga 2021 metais ir nusprendė, kad to visiškai pakaks, tai yra, nesiėmė papildomų priemonių atnaujinti skiepą ir sustiprinti imunitetą“.

„Žmonės, kurie pasiskiepijo šį sezoną ar nuo gripo, ar nuo COVID-19, manau, jaučiasi ramiausiai. Taip, kaip ir aš pati jaučiuosi“, – tvirtino premjerė.

Ji neatmetė, kad tam tikrose vietose, aplinkose bus rekomenduojama dėvėti kaukes.

Prasidėjus COVID-19 pandemijai Lietuvoje, kaip ir kitose valstybėse, buvo įvesti laikini žmonių judėjimo, veiklos, lankymosi ribojimai.

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, praėjusią parą nustatyta 1280 naujų COVID-19 atvejų, mirčių išvengta.

Praėjusią savaitę bendras sergamumo gripu, ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis ir COVID-19 liga rodiklis siekė 1603 atvejų 100 tūkst. gyventojų. Daugiau nei trečdalyje savivaldybių pasiektas epideminis lygis, tačiau epidemija niekur nepaskelbta.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA