Fiksuoja kauniečiai: pakeitus tvarką, „Akropolyje“ stoja eismas | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja kauniečiai: pakeitus tvarką, „Akropolyje“ stoja eismas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Neseniai Kauno „Akropolio“ automobilių stovėjimo aikštelėje įvedus naujus parkavimo reikalavimus, kauniečiai pastebėjo dėl to kylančias problemas. Net įprastą vakarą iš aikštelės išvažiuoti pasidarė gerokai sunkiau, prie užkardo rikiuojasi automobilių eilė.

Su „Kas vyksta Kaune“ susisiekę skaitytojai pasakojo, kad „Akropolyje“ apmokestinus ilgesnį automobilių stovėjimą ir pastačius užkardus, sudėtinga išvažiuoti net iš pustuštės aikštelės. Vairuotojai svarstė, kad „Žalgirio“ arenoje vykstant dideliam koncertui, eismas aikštelėje bus tiesiog košmariškas.

Redakcijai siųstame pagreitiname vaizdo įraše matyti, kad nedidelė spūstis tįsta jau besileidžiant iš trečio aikštelės aukšto. Eismą stabdo iš šoninių pravažiavimų išsukinėjantys ir į srautą įsiliejantys vairuotojai, tačiau labiausiai situaciją apsunkina užkardas, prie kurio turi pristabdyti kiekvienas aikštelę apleidžiantis vairuotojas.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad nauja parkavimo sistema prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ automobilių stovėjimo aikštelėje oficialiai pradėjo veikti nuo rugsėjo 16 d. Keturias valandos per parą nemokamos, tačiau nuo penktosios valandos stovėjimas aikštelėje apmokestinamas.

Keturių nemokamų stovėjimo valandų tvarka Kauno „Akropolyje“ taikoma nuo 2016 m., tačiau iki šiol už papildomą laiką nebuvo taikomas mokestis. Naują tvarką užtikrina kontrolės sistema su užkardu – praėjus keturioms valandoms, dvi kitos valandos kainuoja po 1 eurą, kiekviena vėlesnė valanda – po 2 eurus.

Tiesa, „Akropolio“ valdytoja Brigita Levenauskienė anksčiau nurodė, kad vykstant krepšinio rungtynėms ar masiniams kultūriniams renginiams „Žalgirio arenoje“, stovėjimo aikštelėje automobilius bus galima palikti nemokamai.

Naująją parkavimo sistemą, patvirtiną Kauno miesto savivaldybės, administruoja „ADCParking“, šias paslaugas teikianti Vilniaus ir Kauno miestuose bei Vilniaus oro uoste. Iš viso daugiaaukštėje „Akropolio“ aikštelėje yra 2400 automobilių stovėjimo vietų, iš jų 108 skirtos neįgaliesiems, o 36 – šeimoms su mažais vaikais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA